Vegueria del Penedès

CANVI CLIMÀTIC

Manifest Grup Climàtic


Grup Climàtic Vilanova i la Geltrú

31-01-2023 19:25

Som un grup de persones de Vilanova i la Geltrú interessades en els problemes climàtics, de biodiversitat i d'escassetat de recursos cada cop més evidents

Grup Climàtic Vilanova i la Geltrú. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El nostre objectiu és, a partir de l'anàlisi científica i tècnica dels efectes reals d'aquesta problemàtica, aportar coneixement, promoure idees i proposar solucions concretes a l'àmbit local. Estem oberts a incorporar les aportacions d'experts que, amb aquesta finalitat, ens puguin ajudar.

Tot i tractar-se de qüestions conegudes de fa temps i sovint tractades per l'opinió pública i pels mitjans, constatem una baixa comprensió de la magnitud de les amenaces i un excés de confiança en unes solucions més carregades d'optimisme que de rigor. Aquesta desproporció dificulta activar les mesures adequades. Intentarem descriure la magnitud d'aquesta situació i els límits que condicionen les reaccions.

L'experiència que tenim del nostre món és lineal. Els dies i els esdeveniments es presenten un darrere l'altre i entenem raonablement bé la relació entre causes i efectes. Intentarem explicar per què les noves amenaces no són com les anteriors, perquè els ritmes no són els de sempre i perquè els fenòmens biofísics són un adversari colossal.

Abans d'entrar en accions pal·liatives i plans d'adaptació a les noves realitats climàtiques, pensem que hem d'esgotar totes les accions de reducció del consum innecessari, el millor aprofitament dels recursos i la regeneració de sols i ecosistemes. Com que en aquesta transició, inevitablement, intervindran interessos i ideologies, hem entès que, des del minut zero, el punt de vista d'aquest grup no ha de tenir biaixos i ha de procurar ser el màxim d'objectiu.

Maria Carme Barceló
Andreu Català
Antoni Mansilla
Josep Masalles
Josep Maria Mestre
Josep Miró
Conrad Rovira
Xavier Soler

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.