Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Esquerra presenta 24 candidatures a l’Alt Penedès i es marca l’objectiu de guanyar “per transformar la comarca”


Redacció Vilafranca del Penedès

25-04-2023 20:30

Els republicans acorden un programa comú de transformació amb projectes tractors en energia, mobilitat o en el reimpuls del Pla Territorial

Esquerra presenta 24 candidatures a l’Alt Penedès i es marca l’objectiu de guanyar “per transformar la comarca”. ERC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

“La nit del 28 de maig el Penedès ha de deixar clar que vol anar endavant, que vol avançar. I per fer-ho només hi ha l’opció d’Esquerra Republicana”. Esquerra Republicana ha posat en valor l’impuls clar que ha fet liderant la Delegació del govern en el desplegament territorial i ho ha situat com la prova que “hem vingut a fer avançar i a transformar el Penedès” davant d’altres opcions que “durant molts anys no van moure un dit”. Un full de serveis que volen posar a disposició de la ciutadania per guanyar “governs al costat de la gent”.

Per fer-ho com ha explicat el president dels republicans a la comarca i alcalde de Sant Quintí, Pol Pagès “presentem més candidatures que mai, més persones que mai i guanyarem a més municipis que mai perquè ha arribat l’hora de fer un pas endavant!”. Concretament els republicans es presentaran a 24 municipis de la comarca amb candidatures reals i treballades per la gent dels pobles, viles i ciutats. Unes 24 candidatures amb les que es marquen l’objectiu de guanyar per primera vegada les eleccions a la comarca. Aquest anunci s’ha fet a Vilafranca davant unes 200 persones al Dinar de la República.

“O ERC o els de sempre”

El candidat a l’alcaldia de Vilafranca, Pere Sàbat ha remarcat que aquestes eleccions municipals van “d’obrir una nova etapa d’esperança i d’ambició de ciutat, també en com entenem el Penedès” i ha incidit que a Vilafranca “ens juguem una alcaldia de ciutat o una alcaldia de les cadires dels de sempre” i ha demanat “una oportunitat per liderar l’ajuntament i tirar endavant el projecte de transformació que necessita Vilafranca” i ha posat en valor que “quan a Vilafranca li va bé, al Penedès li va bé; i quan al Penedès li va bé, a Vilafranca també”.

Lluita contra la corrupció i per la transparència

La transparència és un dels valors que els republicans defensen i per això remarquen que són d’un partit “amb 92 anys d’història i sense corrupció”, així mateix que governen amb transparència i participació per tenir “les portes i finestres ben obertes”. En aquest sentit la candidata a l’alcaldia de Sant Martí Sarroca Sònia Jansà apunta a les polítiques de transparència com les “imprescindibles” per governar per a tothom i tenir ajuntaments nets.

Exemple de bon govern: proximitat

Per la seva banda el candidat a l’alcaldia de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet, ha destacat polítiques dutes a terme al govern santsadurnidenc com a exemples de bona gestió. Una gestió i un bon govern que per Vernet s’han de centrar en la “proximitat”. La proximitat per compartir els problemes, les esperances i els reptes que té la ciutadania i que des del govern s’hi ha de fer front. Per Vernet “la gent republicana és la més preparada, és la més formada i és la que entèn que és des de la proximitat on es transformen les vides de la ciutadania, aquest és el govern que defensem: al costat de la gent”.

Model clar: feminista, ecologista, democràtic, social

Lluïsa Llop, diputada i alcaldessa de Gelida ha apuntat el model clar que defensen els republicans arreu de la comarca. Un model feminista com a visió que ho ha d’impregnar tot, ecologista per fer front al canvi climàtic i a la transició energètica, democràtic per tenir governs amb més proximitat i per guanyar la independència i social per construir pobles amb justícia social i lluitar contra les desigualtats.

Romeva: “ara és el moment dels republicans!”

Finalment ha tancat l’acte Raül Romeva, l’exconseller ha defensat que pel país és necessari un nou impuls des del municipalisme i que aquest impuls només pot venir donat per alcaldes i alcaldesses republicans “tenim els nostres pobles i ciutats al cap, i el país al cor, ara hem de fer un pas endavant per guanyar el 28 de maig!”. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.