Vegueria del Penedès

ELS PEUS A MAR I EL CAP ALS NÚVOLS

VTV? No, gràcies


Josep Maria Ràfols Vilanova i la Geltrú

26-04-2023 17:59

Marcar una categoria que diferenciï els que són nascuts a la vila i els que no ho són em sembla una discriminació

Vilanova, un ciutat d'acollida. Josep Maria Ràfols

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Jo no soc Vilanoví de Tota la Vida (VTV). Ni ho vull ser.

Vaig néixer a Vilanova i, després de la mili, me'n vaig anar a viure a Barcelona i els seus voltants. Quaranta-sis anys després he tornat, amb la jubilació a coll-i-bé.

Ciutadà d'aquesta vila, molt content de ser-ho, a voltes fins i tot orgullós. Però sense altra definició ni certificació de diferència respecte als altres conciutadans.

A vegades n'hi ha algun que s'equivoca i m'imposa la glamurosa distinció. Li dic que no, que va errat, que no soc VTV ni reconec aquesta distinció a ningú altre.

Marcar una categoria que diferenciï els que són nascuts a la vila i els que no ho són em sembla una discriminació. Una voluntat de divisió de la gent entre els que tenen tot el reconeixement de ciutadà de ple dret i els que ni el tenen ni hi ha cap possibilitat que l'aconsegueixin mai.

Lleig, sens dubte, crear primeres i segones divisions de ciutadans.

Havíem sigut sempre vilanovins, a seques, tots. Era molt bonic i solidari i m'agradarà que continuï sent-ho.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.