Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS 2023

L’ACIC denuncia la manca de municipis que garanteixin el vot accessible a les persones cegues el 28M


ACN Barcelona

26-05-2023 12:39

L’associació recorda que en la majoria de poblacions hauran de votar acompanyades sense un vot “secret i autònom”

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Associació Catalana per a la Integració de les Persones Cegues (ACIC) denuncia que només uns pocs municipis garanteixen el vot accessible a les persones cegues en les pròximes eleccions del 28 de maig. En aquest sentit, cita els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Terrassa i Esplugues de Llobregat com quatre exemples que tenen identificats i on els empadronats podran dipositar un vot “secret i autònom”. En la majoria de poblacions, lamenten, les persones cegues hauran de votar acompanyades. Segons l’ACIC, que existeixin llocs on s’hagi aconseguit fer denota que “és possible garantir aquest dret amb una mínima organització”.

També afegeix que no es troben amb aquest problema a les eleccions europees, generals i autonòmiques, que “són accessibles”. Pel que fa a les municipals i el vot per correu, apunta que “no ho són” i lamenta que fa més de 16 anys que lluiten per aconseguir un canvi de regulació a nivell estatal. “Seguim sense tenir garantit un dret fonamental i constitucional”, conclou.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.