Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El govern de Vilanova i la Geltrú reduirà el cost polític


PSC Vilanova i la Geltrú

04-07-2023 10:07

L'actual govern ha aprovat al ple del cartipàs una proposta de cost polític que suposa 581.661,82 €, per tant, una disminució directa de 12.000 € respecte dels salaris de l'anterior govern

El govern de Vilanova i la Geltrú reduirà el cost polític. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'any 2019, el govern d'ERC, Junts i la CUP va aprovar amb els vots dels 3 partits, un import de les dedicacions que amb els increments salarials actualitzats a 2023 suposaria un cost de 593.597,48 €. La distribució d'aquests imports entre els regidors, suposava que dos membres del govern tinguessin dedicació exclusiva, això vol dir, percebre un únic salari, mentre que 10 regidors i regidores, amb una dedicació al 75% i uns 44.000 euros, podien tenir la possibilitat, a més, percebre altres salaris.

L'actual govern ha aprovat al Ple del cartipàs una proposta de cost polític que suposa 581.661,82 €, per tant, una disminució directa de 12.000 € respecte dels salaris de l'anterior govern. L'alcalde tindrà aquest mandat exactament el mateix salari que cobrava l'anterior alcaldessa fa 15 dies, i la resta d'imports s'ha decidit retribuir-los de manera diferent entre tinents d'alcalde i regidors delegats, ja que assumeixen funcions i responsabilitats diferents, dins de la capacitat d'organitzar-se i a més, no podran optar a tenir altres feines fora de l'Ajuntament. Això suposa un compromís de treball i dedicació amb la institució i la ciutat, a més d'assumir un compromís de no només no superar el cost del govern anterior, sinó de poder reduir-lo.

Després de l'aprovació sorprèn que aquells regidors i regidores que quan han estat al govern han pogut aprovar-se salaris, nomenar-se càrrecs de confiança, personal, i gaudir d'aquests drets, ara neguin a un altre govern el mateix, i que a més està contenint la despesa del cost polític. Aquesta afirmació a part de voler generar polèmica, perquè disposen d'aquests imports des de fa dies, és absolutament falsa i demagògica, molt poc pròpia de qui ha tingut responsabilitats de govern fins fa dues setmanes.

El govern ha preparat l'organització de l'Ajuntament molt poc temps, per tal de poder començar a treballar i revertir la situació en què s'ha deixat a la ciutat per una mala gestió tal com la ciutadania va expressar a les passades eleccions, una reversió que costarà temps i recursos. Per això des de la constitució del nou Ajuntament, el nou govern ja està prenent coneixement amb profunditat de l'estat de serveis i departaments, així com de la situació de l'actual pressupost; també, ha demanat diverses auditories i informes de viabilitat de la situació econòmica de l'Ajuntament que es faran públics, i que d'aquí a quatre anys, es tornaran a realitzar amb la finalització, per tal d'actuar amb la màxima transparència que no hi ha hagut en l'anterior mandat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.