Vegueria del Penedès

ELECCIONS GENERALS 2023

Junts empata en escons amb ERC a les eleccions generals, malgrat perdre un diputat i quedar-se amb 7


ACN Barcelona

24-07-2023 0:14

La formació obté tres representants a Barcelona i conserva 2 a Girona; 1 a Lleida i 1 a Tarragona

Junts empata en escons amb ERC a les eleccions generals, malgrat perdre un diputat i quedar-se amb 7. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Junts ha aconseguit empatar en escons amb ERC a les eleccions generals del 23-J, malgrat perdre un diputat i quedar-se amb 7 representants a Madrid. La candidatura de Míriam Nogueras ha rebut més de 389.700 vots, que representen un 11,17% dels sufragis amb més del 97% escrutats. Tot i baixar en un escó respecte als resultats de JxCat el novembre 2019, el partit Laura Borràs i Jordi Turull es manté com a quarta força en les eleccions espanyoles a Catalunya. La formació ha obtingut 3 diputats a Barcelona, un menys que en l'anterior, mentre que conserva els 2 de Girona i el diputat de Lleida i de Tarragona.

Amb 7 diputats, Junts repeteix el resultat que va tenir l'abril del 2019, si bé en aquell moment ERC es va imposar clarament amb 15 diputats. Ara han pogut empatar amb els republicans. I ho han fet sense els seus exsocis del PdeCAT, que s'havien quedat el 100% dels drets electorals i que, en canvi, han quedat fora del Congrés.

Comparació de resultats 10-N

En els comicis del 10-N la candidatura de JxCAT va obtenir 8 diputats: 4 per Barcelona, 2 per Girona, 1 per Lleida i 1 per Tarragona. Una representació que van aconseguir amb 530.225 vots i el 13,68% dels sufragis.

Junts s'ha quedat amb 7 diputats aquest 23-J després de perdre més de 140.500 vots, amb més del 97% escrutat. Per exemple, a Girona el partit impulsat per Carles Puigdemont ha perdut més de 25.000 vots i ha quedat per darrere del PSC, però ha superat ERC. En canvi, a Barcelona cauen a la cinquena posició -per darrere del PSC, Sumar, PP i ERC- amb uns 89.000 vots menys. A Lleida també reculen, quedant tercers, i a Tarragona passen de la tercera a la cinquena plaça.Per tot plegat, Junts continua ben lluny dels 16 diputats que van donar l'única victòria de CiU en unes eleccions espanyoles (2011).

Els noms per circumscripcions

A Barcelona, arribaran al Congrés per part de Junts Míriam Nogueras, Pilar Calvo i Eduard Pujol.

Marta Madrenas, Josep Maria Cervera arribaran al Congrés per Girona, per Lleida serà Isidre Gavín, mentre que Josep Maria Cruset ha estat escollit per Tarragona.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.