Vegueria del Penedès

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Sant Pere de Ribes obre el nou aparcament públic sostenible Rafael Alberti


Redacció Sant Pere de Ribes

01-11-2023 9:31

Compta amb 56 places, sistema intel·ligent d’ocupació i il·luminació sostenible

Sant Pere de Ribes obre el nou aparcament públic sostenible Rafael Alberti. Ajt Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dissabte, 4 de novembre, tindrà lloc la inauguració del nou aparcament públic sostenible Rafael Alberti, ubicat a l’entrada de les Roquetes. L’acte començarà a les 11h amb un esmorzar popular i activitats per a tota la família. Hi haurà un circuit de cotxes caminadors adreçat a infants de 18 mesos a 5 anys i un altre circuit de karts a pedals per a infants i persones adultes.

El nou aparcament compta amb 56 places (dues d’elles de mobilitat reduïda) per a cotxes i 16 places per a motos, i està situat en un punt estratègic del nucli, ben comunicat, prop de la zona comercial i dels equipaments esportius i culturals. L’entrada i la sortida a aquest pàrquing es farà a través de la rotonda, situada a la Rambla del Garraf (entrada a les Roquetes) i l’objectiu és facilitar la mobilitat tant dels veïns i veïnes com dels visitants.

El pàrquing també té un sistema intel·ligent de places ocupades, vegetació, il·luminació sostenible i s’ha integrat en l’entorn el monument del pou, que s’ha recuperat. En una fase anterior es van realitzar el desmantellament de les torres de mitja tensió i les obres del col·lector pluvial, que connecta la seva embocadura amb la riera, i que han permès fer aquest aparcament verd, integrat amb la zona, i on es preveu també instal·lar unes pèrgoles fotovoltaiques que generin energia i donin ombra i punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

També es preveuen una zona d’esbarjo per a gossos – la zona més sud, entre l’aparcament i la riera- i un pont per la riera per connectar el pàrquing/parc amb el carrer de Miquel Àngel, que alhora connecta amb el Teatre La Bòbila.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.