Vegueria del Penedès

FEGP

Les empreses del Garraf i el Penedès puntuen la situació del negoci amb un 7,6 i confirmen la tendència de millora


Redacció Vilanova i la Geltrú

10-04-2024 21:19

La FEGP recupera el Panel de Clima Empresarial per a copsar l’opinió de les empreses de forma trimestral

La Federació Empresarial va celebrar el passat 18 de març l’Assemblea General de Socis. FEGP

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Federació d'Empresaris del Gran Penedès (FEGP) ha presentat els resultats de la seva darrera enquesta, reflectint un panorama prometedor per a les empreses del Garraf i el Penedès. Els resultats mostren no només estabilitat i millores en el sector empresarial sinó també una valoració mitjana destacada de 7,6 en la "Situació del Negoci", un indicador clar de la confiança i el positivisme en el teixit empresarial d'aquestes regions.

La pregunta sobre l’”Evolució del Negoci” respecte el trimestre anterior  ha evidenciat que un 40% de les empreses consideren que la seva situació ha millorat i en un percentatge similar han indicat que ha augmentat l’ocupació. Només un 7% de les empreses responen que la situació ha empitjorat.

Pel que fa a les expectatives per al proper trimestre un 54% de les empreses apunten que la situació millorarà, i un 26% preveu un augment de la ocupació. Així mateix, són poques les empreses que tenen males previsions de cara al proper trimestre.

Diferències per tipus i mida  d’empresa

El Panel classifica també les respostes de les empreses segons si aquestes són industries o empreses de serveis, i també segons la seva mida. Això permet descobrir diferències significatives en algunes respostes.

En aquesta onada del Panel de Clima Empresarial destaquem que les empreses més petites i les del sector servei són les que tenen una marxa més positiva respecte al trimestre anterior.

De tota manera, pel que fa a l’expectativa de l’ocupació, per al proper trimestre, fins a un 40% de les empreses de més de 50 treballadors i les empreses entre 10 i 50 treballadors preveuen que l’ocupació augmentarà, percentatge molt superior al que es dona en les empreses més petites.

Preguntes sobre conjuntura empresarial i opinió

La FEGP aprofita la distribució Panel per a preguntar als enquestats sobre qüestions de pràctiques empresarials i opinió sobre temes d’actualitat que afecten les empreses. A continuació es mostren els resultats més rellevants.

Preocupació de l’impacte de la sequera en el negoci: Un terç dels enquestats responen que pot tenir un impacte molt fort.

Complicació dels tràmits administratius: Gairebé dos terços responen que, malgrat la digitalització, els tràmits amb les administracions s’han complicat.

Suport a les reivindicacions de la pagesia: Pràcticament la totalitat dels enquestats donen suport a les reivindicacions, i fins i tot el 69% les recolzen fortament.

Afectació de l’encariment del finançament. Només un 20% manifesten que la pujada de tipus d’interès els ha afectat fortament, tot i que a un 57% de les empreses les  ha afectat lleugerament.

Manteniment del teletreball: Tan sols un 7% de les empreses mantenen el teletreball amb forta implantació mentre que el 54% no el practiquen.

Mesures de ciberseguretat: El 84% de les empreses declaren haver implantat mesures per a evitar ciberatacs.

Notes metodològiques

El Panel de Clima Empresarial el formen les empreses representades a la Junta de la FEGP, que tot i no ser un mostreig aleatori sobre la massa social, sí que té una representativitat proporcional sobre el tipus d’empresa i la seva localització al territori.

El formulari s’administra cada final de trimestre, i el responen una cinquantena d’empreses. Es realitza una afixació de les respostes en base a les agrupacions per tipus d’empresa (indústria o servei) i per mida de l’empresa (amb una classificació en tres grups).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.