Vegueria del Penedès

SEQUERA

L'IRTA impulsa una jornada per abordar la sequera que afecta al sector vitivinícola


Redacció Sant Sadurní d'Anoia

24-04-2024 16:08

Amb la sequera que afecta greument els cultius agrícoles, la jornada serà un espai on es compartiran coneixements sobre les pràctiques agronòmiques i les tecnologies disponibles per monitoritzar l'estat hídric de les vinyes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'IRTA, gràcies al seu coneixement agronòmic i tecnològic, liderarà una jornada tècnica aquest dijous a Sant Sadurní d’Anoia, destinada a proporcionar estratègies i eines essencials per abordar la sequera que afecta el sector vitivinícola del Penedès. En un context d'escassetat d'aigua que afecta greument els cultius agrícoles, especialment a les zones de secà, la jornada serà un espai on es compartiran coneixements sobre les pràctiques agronòmiques i les tecnologies disponibles per monitoritzar l'estat hídric de les vinyes. 

També es posaran en valor un conjunt d’eines basades en sensors, modelització i imatges de satèl·lit que permeten avaluar l’estat de les vinyes i determinar el moment òptim per dur a terme accions com segar la coberta vegetal, despampolar o treure el raïm, amb l’objectiu de fer front a la difícil situació que estan afrontant les vinyes aquest 2024. 

Durant la jornada, anomenada “Combatem la sequera: eines de monitorització de l’estat hídric de la vinya”, es repassaran estudis i tècniques implementades en altres regions afectades per la sequera, com Califòrnia, Xile, Sud-Àfrica o Austràlia, per mostrar els resultats obtinguts i els protocols a seguir en cas que la sequera s'agreugi. 

A més, servirà com a plataforma per presentar novetats en investigació i tecnologia aplicada a la vitivinicultura, destacant els esforços de l'IRTA per millorar la gestió de l'aigua i la producció de la vinya enfront dels desafiaments del canvi climàtic.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.