Vegueria del Penedès

SOCIETAT

On està la majoria del Vendrell?


Miquel Casellas El Vendrell

20-05-2024 13:55

Aquesta és una pregunta clau perquè hi ha moments com els dissabtes per la tarda que el Vendrell sembla una ciutat fantasma a no sé que hi hagi algun fet peculiar

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

En aquest Vendrell on cada dia sembla que hi hagi menys gent l’altre dia la Carmina Bartra va deixar anar en la part de precs i preguntes del darrer ple on està la gent del Vendrell? Aquesta és una pregunta clau perquè hi ha moments com els dissabtes per la tarda que el Vendrell sembla una ciutat fantasma a no sé que hi hagi algun fet peculiar.

Això no passa la resta de dies perquè entre els alumnes i els pares amunt i avall la cosa sembla que s’animi i mira hi ha un cert moviment. Diumenge sort en tenim de les sardanes a la Rambla que sinó també estaríem en un a situació de desert amb petits oasis focalitzats en alguns punts de la localitat.

El Vendrell és un poble en viu una intensa endogàmia amb unes poques persones molt actives o la resta el primer que es pregunta quan es festa major que jo m’agafo vacances. Aquest és un petit exemple.

El Vendrell ha duplicat, triplicat  i més la població en els darrers anys, però si tu mires qui remena les cireres, doncs els descendents d’aquests de tota la vida amb algun fitxatge puntual, però la resta viuen feliçment aliens al que passa a la vila. Al final passa el mateix que Albinyana que falta gent, però és que el Vendrell hi ha molta més població, però la gent es troba amb una ciutat tancada i encara sort de l’Embarcada, dels Nens, i Diables que són portetes on la gent hi pot entrar però no pas amb el volum real de creixement que viu el municipi. Està el tema esportiu que viu al marge dels actes es fan a plaça Vella i cada esport coneix els seus protagonistes. Sembla que vas als llocs et trobes les mateixes persones ara i fa quinze anys amb  petites incorporacions.  No cal que parlem de la gent dels barris marítims i altres urbanitzacions, que alguns no saben ni on està l’ajuntament del Vendrell.

L’ajuntament del Vendrell viu en la seva torre d’Ivori amb els tres protagonistes de la pel·lícula i els seus fidels actors secundaris. Tot el fum que emet cada dia arriba menys lluny de la societat perquè ha estat capaç en saturar els seus oients i molts ja han canviat de freqüència fa dies. Ells es pensen que tot el que  engeguen arriba arreu. Si algun acte és virialitza sinó pels protagonistes. Fa un parell d’anys tothom sap que va venir Camela al Vendrell però la gent hi  va anar pel grup, no cal fer gaire difusió d’aquests tipus de propostes. Ara pocs saben per quin motiu van venir al Vendrell que era el tema que interessava al consistori. Molta gent no tenen ni idea del que fan al Vendrell

El Vendrell que treballa pel Vendrell són 4 encara que avui siguin optimistes,demà del PP i a la propera de la Cup. Aquests partits cada dia es van repartint càrrecs perquè tot segueixi igual i entri el mínim d’aires fresc. Posem noms dels carrers parcs i carrers als nostres amics i col·legues i sistemàticament es viu d’esquena als nous barris del Vendrell, a banda dels barris que té la seva lògica també acostuma a passar per la festa major i fires.  Aquest és el Vendrell del 4 que voten i que participen convertint una ciutat en un poble petit on hi falta gent que participi. De moment no cal que et demanin el DNI per anar al plenari del Vendrell.                       

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.