Vegueria del Penedès

ADARRÓ I RIBES ROGES

L'Arena Handball Tour generarà un impacte econòmic directe de 400.000 euros a Vilanova, segons l'Ajuntament


Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú

22-05-2024 6:55

El torneig, que se celebrarà entre el 7 i el 9 de juny, preveu atreure 2.000 persones a la capital del Garraf

L'Arena Handball Tour generarà un impacte econòmic directe de 400.000 euros a Vilanova, segons l'Ajuntament. Míriam de Lamo

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Més de 2.000 visitants que generaran una activitat econòmica per valor de 400.000 euros són dues de les xifres previstes arran la celebració de l'Arena Handball Tour a Vilanova entre els propers 7 i 9 de juny. L'Ajuntament considera el torneig d'handbol platja com a “hereu” de la regata preliminar de la Copa Amèrica que la ciutat va acollir l'any passat, un pas més en el camí per posicionar-se com a seu d'esdeveniments esportius a nivell nacional i internacional. La capital de Garraf atraurà esportistes -i les seves famílies- provinents de l'Estat espanyol, Itàlia i Portugal, amb la presència de 41 equips catalans. Els partits es disputaran a les platges d'Adarró i Ribes Roges, on s'habilitaran nou camps de joc i una graderia desmuntable amb capacitat per a 600 persones. L'inici d'aquest circuit esportiu a Vilanova, organitzat per la Reial Federació Espanyola d'Handbol, suposa la tornada d'aquesta competició a Catalunya després de vuit anys.

Vilanova aposta per “l'economia blava”

L'Ajuntament de Vilanova ha presentat la celebració del torneig en una roda de premsa aquest dimarts al matí, si bé ja va avançar el passat gener, a FITUR, que la ciutat acolliria l'inici del circuit. “Volem apostar per aquest tipus d'esdeveniments. Amb la Copa Amèrica ja vam demostrar que som capaços d'acollir esdeveniments importants”, ha assegurat l'alcalde, Juan Luis Ruiz, que ha destacat que Vilanova fa una “aposta com a ciutat per l'economia blava”, en referència a les activitats “al voltant del mar, la platja o la nàutica”.

“Considerem la platja de Vilanova com el nostre pavelló blau”, ha dit el regidor d'Esports, Miguel Ángel Iglesias. Quatre equips de la ciutat (infantil masculí i femení, cadet femení i sènior masculí) participaran en el torneig a la capital del Garraf, emmarcat en una competició que té com a següents localitzacions la Manga del Mar Menor, Torrox, La Línea de la Concepción i Cadis. El president de la Federació Catalana d'Handbol, Jaume Fort, ha assegurat que Vilanova comptarà amb la participació de 152 equips, dels quals 72 són femenins, i 80, masculins, i 96 formen part d'esport base i 56, de senior. Les dues finals sèniors tindran lloc diumenge 9 de juny a les 13 h i a les 13:45 h i seran retransmeses per Teledeporte. També existeix la possibilitat que visitin la ciutat les seleccions de Qatar i de Noruega, si bé encara no se'n disposa de confirmació.

L'ocupació hotelera assoleix el 90%

Segons la regidora de Projecció de ciutat, Promoció Econòmica i Capitalitat, Anna Ribera, l'esdeveniment esportiu generarà “400.000 euros d'impacte directe” a la ciutat. Ribera també ha explicat que durant el torneig, la mitjana d'ocupació hotelera serà del 90%, amb tres equipaments hotelers ocupats al cent per cent, i ha afegit que els equips s'allotjaran al Càmping Vilanova Park. Els pisos turístics estaran al 70% d'ocupació entre el 7 i el 9 de juny, segons les dades de l'Ajuntament. Així mateix, la regidora ha apuntat que la restauració i el comerç també es beneficiaran de l'Arena Handball Tour, a més de les activitats de lleure en l'àmbit nàutic. L'administració local ha elaborat un e-book que distribuirà entre tots els participants per donar a conèixer la informació més rellevant de la ciutat.

El president de la Federació Catalana d'Handbol desitja que “tot aquest esdeveniment suposi un impuls per al club local”, en referència al Club Handbol Vilanova, que “està fent molt bona feina”. Per a Jaume Fort, “és important que en quedi alguna cosa, i que més nens i nenes de Vilanova sàpiguen que hi ha una entitat de handbol amb les dues vessants, de pista, i de platja”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.