DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

GASTRONOMIA

Com preparar una fondue a casa


Eva Remolina / AMIC Vilanova i la Geltrú

28-11-2024 13:16

La fondue és una opció gastronòmica ideal per a reunions amb amics o família, especialment durant els mesos més freds

AMIC

Aquest plat d’origen suís consisteix a fondre formatge, xocolata o oli, segons la variant, i submergir-hi aliments com pa, fruita o carn. A continuació, t’expliquem com preparar una fondue a casa de manera senzilla i amb èxit garantit.

Hi ha diverses variants de fondue que pots preparar, depenent del tipus d’ingredient base:

  1. Fondue de formatge: Ideal per als amants dels lactis, es prepara amb formatges suïssos com el Gruyère o l’Emmental.

  2. Fondue de carn (bourguignonne): Es tracta de fregir petits trossos de carn en oli calent o brou.

  3. Fondue de xocolata: Perfecta com a postres, es fa amb xocolata fosa i s’hi submergeixen fruites, galetes o dolços.

Ingredients bàsics per a una fondue de formatge tradicional

Passos per preparar-la

  1. Preparació prèvia: Talla el formatge a daus petits o ratlla’l perquè es fongui més fàcilment. Dissol la maizena en el kirsch o una mica de vi blanc.

  2. Preparació de la cassola: Frega l’interior de la cassola de fondue amb el gra d’all. Això aportarà un toc subtil de sabor al plat.

  3. Fondre el formatge: Escalfa el vi blanc i el suc de llimona a foc mitjà. Quan comenci a bullir suaument, afegeix el formatge a poc a poc, remenant constantment amb una espàtula o cullera de fusta fent moviments en forma de vuit.

  4. Espessir la barreja: Un cop el formatge estigui completament fos, incorpora la maizena dissolta i remena fins que la fondue tingui una textura cremosa i homogènia.

  5. Servir: Col·loca la cassola al fogonet de fondue per mantenir la temperatura. Prepara els daus de pa i serveix-ho a taula.

Consells a tenir en compte:

Altres tipus de fondue

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.