Gastronomia

Eix
Gastronomia

La Revolució Francesa

És evident que un pit de pollastre fet créixer a partir d'una cèl·lula i en un recipient donant-li la forma habitual, no hauria de vendre's com pit de pollastre en un prestatge al costat d'un aconseguit a l'escorxador i, per tant, d'un animal viu

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-03-2024
Parada de formatges al Mercat del Centre de Vilanova. Eix
Gastronomia

Els nous formatges

No descobreixo la sopa d'all si dic que tots els formatges són diferents

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 14-03-2024
K-food. Eix
Gastronomia

La guerra de Corea

En aquest món d'influències i "influencers" que vivim, una de les amenaces que ens sobrevola és la de l'anomenat K-food, un estil de menjar que ens arriba de Corea

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-02-2024
Enoteca. Eix
Gastronomia

Vins d'etiqueta

Des del 8 de desembre del 2023, tot el vi embotellat i etiquetat per la Unió Europea hauria d'incloure informació, entre altres, sobre els ingredients i els valors nutricionals del vi

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 22-02-2024
gas

Cal ser valents

Evidentment, per aprofitar a fons el peix cal ser una mica valent. I dedicar unes quantes sessions a l'aprenentatge

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 01-02-2024
Gastronomia

Fàcil és bo?

La resposta no és senzilla. Però sembla evident que en el món de la gastronomia, la facilitat de consum, entesa com a manca d'entrebancs, és un valor a l'alça

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-01-2024
Eix
Gastronomia

Una tradició minvant

Els que ja superem una certa edat, que per prudència no explicito, encara recordem el que jo he anomenat algun cop el "cicle de Nadal"

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 27-12-2023
Rebost. Museu de la Vida Rural
Cuina

Guardar i conservar

La cuina tradicional ho tenia molt clar. I per això tenia la "fresquera" i el rebost

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 20-12-2023
Eix
Gastronomia

Des del sofà

Era Darwin qui defensava que l'evolució és sempre positiva?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 29-11-2023
Fricandó amb moixernons. Eix
Gastronomia

Amb calma

Té sentit parlar de gastronomies més o menys locals?

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 16-11-2023
Eix
Restauració

La gràcia dels menús de treballadors al Vendrell

Aquest tipus de restaurants que van estar actius durant l’època de creixement del Vendrell ara fa uns 20 anys durant unes temporada arribaven a fer tres torns en un dia, ara en prou feines en fan dos el qui té més sort i altres un i anar fent

  • Miquel Casellas |
  • 30-10-2023
Galetes de carabassa per a Halloween. Eix
Gastronomia

Galetes de carabassa per a Halloween

Pots utilitzr motlles per tallar les galetes en formes típiques de Halloween com bruixes, carabasses, gats, escombres, ratpenats, calaveres, etc.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 26-10-2023
Restaurant. Eix
Gastronomia

Girant la truita

Els francesos podrien estar a punt de donar-nos una nova lliçó en el camp de la gastronomia

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 26-10-2023
Peixateria. Eix
Gastronomia

Salvem la mar

L'arribada del temps del bacallà (si més no en el receptari tradicional) m'ha generat una reflexió sobre la nostra cultura gastronòmica. L'europea

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 18-10-2023
Crema de carbassa . Eix
Gastronomia

La nova estació

Val a dir que, amb el temps que hem tingut, sequera inclosa, el canvi d'estació ha vingut una mica endarrerit. Però el calendari vegetal mana i, agradi o no

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 28-09-2023

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local