Vegueria del Penedès

AMETLLER ORIGEN

Gaudeix dels pèsols, els llegums més desconeguts


Redacció Vilafranca del Penedès

03-03-2025 21:43

Una microbiota intestinal rica i variada t’ajuda a prevenir determinades malalties i a mantenir una bona salut

Gaudeix dels pèsols, els llegums més desconeguts. Ametller Origen

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

I tu, ja cuides la teva microbiota? Una microbiota intestinal rica i variada t’ajuda a prevenir determinades malalties i a mantenir una bona salut; per això, cal seguir una dieta variada i saludable, consumint, especialment, aliments d’origen vegetal, com les fruites i les hortalisses, els llegums, la fruita seca, els cereals integrals, l’oli d’oliva, les llavors i les espècies.

Coincidint que es troben en plena temporada, et volem parlar dels pèsols. Sabies que tot i que sovint es confonen amb verdures, perquè es consumeixen frescos,  els pèsols formen part de la família de les lleguminoses com les llenties, els cigrons o les mongetes blanques? Sí, tal com ho sents. Aquests llegums presenten un gran valor nutricional, tenen moltes propietats saludables i són un dels aliments més complets i bàsics d’una dieta saludable. A més a més, són molt saborosos i una autèntica delícia pel paladar ara que es troben en el seu punt òptim. T’ho expliquem:

Font de proteïna: Aporten una quantitat rellevant de proteïnes d’origen vegetal. Concretament, els pèsols les mateixes proteïnes que un ou (7 g per 100 g en fresc).

Fibra: Contenen una elevada quantitat de fibra, que t’ajuda a millorar la salut intestinal, eliminar toxines i evitar el restrenyiment.

Vitamina C: Els pèsols són el llegum més ric amb aquesta vitamina que protegeix les cèl·lules contra l’envelliment. Per poder aprofitar al màxim la vitamina C s’han de triar opcions de cocció curtes i amb poca aigua.

Vitamines del grup B (exceptuant B12): Indispensables per al bon funcionament del metabolisme i l’assimilació de nutrients.

Font de minerals: Contenen minerals com el ferro, essencial per al transport d’oxigen a la sang, potassi, que contribueix al bon funcionament del sistema nerviós i dels músculs i magnesi, que ajuda en la formació dels ossos i el bon funcionament del cor.
Contingut baix de greix: Contenen molt poc greix, tot i que es caracteritza per ser poliinsaturat.

Com i quan menjar aquests llegums

Els pèsols són ideals per cuinar bullits, saltats, al vapor escaldats, estofats o crus dins d’una amanida i pots involucrar els més petits de la casa perquè t’ajudin a desgranar-los. Has de saber que es recomana el consum de llegums de 3 a 4 cops a la setmana, com a mínim, i que siguin la principal font de proteïna. Així doncs, en l’àpat en què mengis llegums, pot ser per dinar o sopar, els pots combinar amb cereals i altres vegetals, i no és necessari posar-hi aliments d’origen animal.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.