AIGUA
17-03-2025 11:58
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Els embassaments de les conques internes han arribat al 46,2% de la seva capacitat, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua actualitzades dilluns a les 10 del matí. Es tracta d'un augment de quinze punts respecte a fa deu dies, quan va començar l'últim episodi de pluges. Les reserves han assolit així el nivell més alt en gairebé tres anys, des del 20 de juliol del 2022. De fet, aquell mes va començar amb les reserves a més de la meitat de la capacitat màxima, una cota a què no s'ha arribat des de llavors. Els nou principals embassaments de la xarxa han anat a l'alça, i en especial ho han fet Sau, Darnius i la Baells, amb creixements de més de vint punts des de principis de març.
El pantà de Sau estava al 7,6% el 7 de març, i ha saltat gairebé trenta punts fins al 36,7%, un nivell que no es veia des del juliol passat. Les xifres són més estables a Susqueda, l'embassament que, com Sau, també pertany al riu Ter. En el mateix període, ha pujat de manera més moderada del 38,2% al 41,6%.
Encara entre els pantans vinculats al Ter-Llobregat, el de Sant Ponç ha crescut set punts fins al 63,3%, mentre que la Llosa del Cavall ha augmentat de manera similar, vuit punts fins al 42,8%. En conjunt, el sistema Ter-Llobregat, que nodreix a uns sis milions de persones, inclosa l'àrea metropolitana de Barcelona, arriba gairebé a la meitat de la seva capacitat (47,5%) i prop dels 300 hm3.
A comarques gironines, Darnius també ha augmentat de manera significativa: uns vint punts fins al 36,3% de la seva capacitat, el màxim des de l'agost del 2022. Pel que fa al de Foix, a Castellet i la Gornal, porta ja pràcticament ple des de la tardor, d'ençà de la dana que va afectar especialment el País Valencià.
PUBLICITAT
PUBLICITAT