Vegueria del Penedès

CONFRARIA DE PESCADORS

Vilanova i la Geltrú, epicentre de la cuina marinera durant el maig gastronòmic de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia


Redacció Vilanova i la Geltrú

30-04-2025 7:10

El 6 de maig, Vilanova acollirà també la preestrena del programa gastronòmic La Sobretaula, amb la presència de Mari Pau Huguet al Mercat Municipal del Centre

Vilanova i la Geltrú, epicentre de la cuina marinera durant el maig gastronòmic de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia . Generalitat de Cataluny

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La costa catalana es prepara per viure un maig ple d’activitats dedicades al paisatge i a la cuina mediterrània, amb Vilanova i la Geltrú com un dels escenaris centrals dins el programa de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Durant tot el mes, la capital del Garraf desplegarà una intensa agenda gastronòmica vinculada al mar, posant en valor els productes de la seva llotja i la tradició culinària local.

Del 6 al 30 de maig, l’Aula Gastronòmica del Mercat del Centre acollirà el cicle "Gaudim dels productes de la nostra llotja", una programació monogràfica dedicada als peixos i mariscs frescos comprats a la llotja vilanovina, amb sessions de cuina i maridatge amb vins del massís del Garraf entre el 6 i el 9 de maig.

El dia 6 de maig, Vilanova acollirà també la preestrena del programa gastronòmic "La Sobretaula", amb la presència de Mari Pau Huguet al Mercat Municipal, i el 10 de maig, la Daurada Beach Club serà l’escenari d’una masterclass sobre la gamba de Vilanova, a càrrec dels reconeguts xefs Eric Montes i Oriol Pereira, tot un homenatge a un dels productes estrella de la ciutat.

La festa continuarà el 8 de maig amb la Festa del Turisme, la Gastronomia i el Comerç, una celebració que aplega l’esperit de la tradicional Nit de la Gastronomia i les Nits del Turisme i el Comerç, reafirmant el compromís de Vilanova amb el producte local i la promoció de la seva identitat marinera.

Aquest conjunt d’activitats forma part d’un programa més ampli que recorre tot el litoral català, del delta de l’Ebre al cap de Creus, amb jornades gastronòmiques, fires i festes dedicades al peix fresc, el marisc, les salaons i els marinats, posant en valor les tècniques culinàries tradicionals i la biodiversitat marina de Catalunya.

Amb aquesta aposta, Vilanova i la Geltrú es posiciona com un dels referents destacats de la cuina mediterrània i reafirma el seu paper protagonista dins de la capitalitat gastronòmica catalana.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.