DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

VEREMA 2025

La Verema del Cava celebra 10 anys amb un mes d’experiències entre vinyes, bombolles i gastronomia


Redacció Vilafranca del Penedès

10-08-2025 10:00

Organitzada per AECAVA, la cita s’ha consolidat com una referència de l’enoturisme a Catalunya, amb més de 10.000 visitants en aquests deu anys

La Verema del Cava celebra 10 anys amb un mes d’experiències entre vinyes, bombolles i gastronomia. AECAVA

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.

Del 6 al 28 de setembre, quinze cellers de l’Alt Penedès i la Conca de Barberà obriran les seves portes per celebrar la desena edició de La Verema del Cava, un festival enoturístic que combina la tradició vitivinícola amb la natura i la gastronomia.

Durant gairebé un mes, el públic podrà viure de prop el moment més vibrant de l’any per al cava a través d’experiències úniques: esmorzars de pagès, pícnics gourmet, maridatges, trepitjat de raïm, tastos especials o activitats creatives que uneixen bombolles i cultura.

Entre les propostes més destacades hi ha collir raïm i esmorzar Km 0 a Covides, fer de viticultor per un dia amb brunch a Rovellats, un tardeo mexicà amb cava a Jovani Vins, o recuperar la tradició del trepitjat de raïm a Vilarnau. La creativitat també hi té espai, amb iniciatives com la desfilada de joies i tast de pètals a Sumarroca, o la nit japonesa amb cava a Giró del Gorner.

Els 15 cellers participants són: Canals i Munné, Carles Andreu, Cava Guilera, Codorníu, Covides, Giró del Gorner, Giró Ribot, Joan Segura Pujadas, Jovani Vins, Masia Torreblanca, Miquel Pons, Pagès Entrena, Rovellats, Sumarroca i Vilarnau.

Organitzada per AECAVA (Associació d’Elaboradors de Cava), la cita s’ha consolidat com una referència de l’enoturisme a Catalunya, amb més de 10.000 visitants en aquests deu anys. Segons el president de l’entitat, Joaquim Tosas, “és una manera de compartir el moment més vibrant de l’any amb el públic, tot apropant-lo al procés d’elaboració i al valor cultural que hi ha darrere de cada ampolla”.

Les activitats tenen aforament limitat i ja es poden reservar a través de laveremadelcava.com, amb la recomanació de fer-ho amb antelació.

Les activitats de La Verema del Cava 2025 són:

Dissabte 6 de setembre

COVIDES - Collim, tastem i maridem amb un esmorzar Km 0

ROVELLATS - Sigues viticultor/a per un dia amb brunch

CANALS & MUNNÉ - Esmorzar de pagès entre vinyes i taller de verema regenerativa

PAGÈS ENTRENA - Viu la verema amb ulls d’enòleg i gastronomia local

Diumenge 7 de setembre

CODORNÍU – Passejada entre vinyes, esmorzar i visita a Codorníu

CANALS & MUNNÉ - Esmorzar de pagès entre vinyes i taller de verema regenerativa

Dissabte 13 de setembre

CANALS & MUNNÉ - Esmorzar de pagès entre vinyes i taller de verema regenerativa

CAVA GUILERA - Tast de raïms i picnic gourmet entre vinyes

JOVANI VINS - Bombolles & Tacos: Tardeo Mexicà a la Verema

Diumenge 14 de setembre

CANALS & MUNNÉ - Esmorzar de pagès entre vinyes i taller de verema regenerativa

Dissabte 20 de setembre

MASIA TORREBLANCA - Brunch en temps de verema

SUMARROCA - Entre pètals i raïms: tast, desfilada de joies creatives i música en viu

GIRÓ DEL GORNER - Nit japonesa amb bombolles a Giró del Gorner

Diumenge 21 de setembre

VILARNAU - Trepitjat de raïm amb els peus a Caves Vilarnau

Dissabte 27 de setembre

CELLER MIQUEL PONS - Elabora teu cava i gaudeix d’un maridatge de bombolles amb xocolates singulars

GIRÓ RIBOT – Tardeo gastronòmic de verema amb platets gourmets

Diumenge 28 de setembre

JOAN SEGURA PUJADAS - Verema 2025, creació d’un nou cupatge i Enogastronomia

(Data a determinar)

CELLER CARLES ANDREU - Esmorzar de verema: Raïm, most i vins en plena fermentació

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.