Vegueria del Penedès

Renfe denuncia sabotatge


Bernat Deltell

30-03-2007 21:18

La resta del servei de rodalies de la línia C2 va patir retards d’uns 25 minuts. fdg/ carles castro

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Per aquest motiu, responsables de la companyia van interposar una denúncia a la Guàrdia Civil de Vilanova i la Geltrú “davant unes proves que apunten clarament a un sabotatge”, segons fonts de Renfe.

Els fets van succeir a les vuit i vint-i-dos minuts de la tarda de dijous en el trajecte comprès entre la capital del Garraf i Sitges. Una senyal ferroviària arrencada del seu pal de subjecció i situada damunt la via va provocar el trencament del sistema de frens i dels tubs generals d’un tren de rodalies. El comboi va quedar aturat a dos quilòmetres de l’estació de Sitges, motiu pel qual els usuaris van haver d’esperar durant 40 minuts l’arribada d’un nou tren per poder continuar el trajecte. El transbordament es va haver de fer enmig de les vies mentre el tren avariat era traslladat directament a l’estació de Sitges. La normalitat a la línia no es va recuperar fins a tres quarts de deu del vespre, és a dir, una hora i mitja després de l’incident. En tot aquest temps els trens de mitja i llarga distància van haver de ser desviats per la línia de Vilafranca del Penedès. La resta del servei de rodalies de la línia C2 va patir retards d’uns 25 minuts.

Aquest suposat acte de sabotatge s’afegeix a la llarga llista d’incidents de Renfe que afecta amb especial intensitat els usuaris de les comarques del Garraf i Baix Llobregat. Les principals causes apunten a les obres del TGV, incidents puntuals i, també, a algun sabotatge. I és que els responsables de Renfe asseguren que no és la primera vegada que la línia de rodalies pateix un acte d’aquestes característiques. És el cas, per exemple, de l’incendi que es va produir entre les estacions de Sants i plaça de Catalunya el passat 1 de març i que va provocar retards de fins a sis hores. Les primeres hipòtesis no descartaven que el foc hagués estat intencionat, ja que es va localitzar una ampolla de líquid inflamable, que va ser analitzada pels Mossos d’Esquadra, així com unes fustes cremades. Les investigacions treballaven amb la hipòtesi poc probable que algun usuari fos el causant del foc i s’apuntava a un empleat de Renfe, Adif o d’una tercera empresa relacionada amb les obres de l’estació de Sants com el possible autor de l’incendi.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.