DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

Viatge gastronòmic per la Mediterrània al Campus


Campus Universitari de la Mediterrània

25-07-2007 11:44

Els alumnes del curs faran un tast d’un plat típic en acabar cada sessió

El Campus Universitari de la Mediterrània proposa Viatge gastronòmic per la Mediterrània: tradició i renovació. El curs, que tindrà lloc del 3 al 7 de setembre al Molí de Mar, centrarà el seu interès en la dieta mediterrània, el gran secret de la qualitat de vida dels seus habitants. Aquesta dieta. que és originària dels països banyats per la Mediterrània, es caracteritza per un alt consum de verdures, llegums, fruites, peix i, sobretot, d'oli d'oliva.

El curs, sota la direcció de Sylvia Oussedik, historiadora i escriptora, i directora de la col•lecció Sabores de Oriente y del Mediterràneo, proposa un recorregut per l’evolució històrica de la cuina mediterrània. Es tracta d’una sèrie d’escales gastronòmiques a través de les etapes claus dels plats, productes i mercats mediterranis. A més, els alumnes podran gaudir d’una degustació d’un plat típic en acabar cada sessió.

En la primera sessió, els alumnes coneixeran les cuines més antigues de la Mediterrània: els baluards de les illes, les serralades i deserts. La primera escala gastronòmica serà la cuina amazigha (bereber), des d’Egipte al Marroc, on els alumnes podran fer un tast del Makruts. Els plats i costums culinàries berebers provenen d’una cuina ancestral i tenen com a protagonista el culantro, encara que normalment també hi trobem ametlles, mel i canyella.

Durant la segona jornada, els alumnes faran un salt en el temps, i arribaran a la cuina d’Al-Andalus dels segles VII al XV. En aquesta escala, es farà especial atenció a la cuina otomana turca i als productes arribats d’orient a partir de les espècies. La tercera sessió tractarà de les fronteres gastronòmiques entre cristians, jueus i musulmans creades per les religions. Un clar exemple és la cuina musulmana, marcada per les normes del halal de l’Islam, en la qual trobem la prohibició de menjar carn de porc.. En aquesta escala, els alumnes gaudiran de la cuina Sefardita amb el tast d’una amanida de carxofes.

En la quarta sessió, els alumnes viatjaran fins als segles XVI i XIX, on aprendran quina va ser la influència dels productes americans a la cuina mediterrània. En aquest cas faran escala als mercats de la Mediterrània i podran tastar la crema de patates. Finalment, en la darrera sessió, els alumnes coneixeran les repercussions del fenomen migratori en la cuina actual. Aquest cop podran gaudir d’una demostració de cuina japonesa a través del sushi.

Podeu consultar tota la programació a www.campusmed.net o bé al telèfon 93 893 83 99. Tots els cursos organitzats pel Campus Universitari de la Mediterrània són reconeguts com a crèdits de lliure elecció i com a formació continuada del professorat. Totes les persones empadronades a Vilanova i la Geltrú tenen un descompte del 50% de descompte en la matrícula.

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.