Vegueria del Penedès

MÚSICA

Mostra musical del Garraf


VD

26-03-2008 11:25

Endimari organitza la mostra on s'aposta per les formacions de la comarca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El proper cap de setmana del 28 i 29 de Març a l'envelat de Vilanova i la Geltrú (zona esportiva) Endimari un any més proposa a la nit vilanovina la selecció dels millors grups amateurs de la comarca. Així com en d'altres edicions Endimari optava per una petita representació de grups musicals de les comarques que componen la Vegueria del Gran Penedès, aquest cop, i veient el ressorgir d'alguns grups de la nostra comarca, el Garraf, Endimari torna a fer una aposta rotunda per potenciar i donar a conèixer noves formacions Garrafenques i recordar-ne d'altres que ja porten un rodatge en els escenaris.

Els Concerts iniciaran el divendres 28 de març a partir de les 23'00h, hi tocaran la banda de música Half Time de cubelles, la puta pua de ribes, Temporada Alta –amb un concert especial de conmemoració i record de molts dels grups que s'han format al Garraf- i els e.a.p també de ribes.

 

 

 

Temporada alta:

La història de Temporada Alta comença a finals de l'any 2005 quan un grup de joves decideixen començar el seu primer projecte musical seriós després d'haver tocat en altres grups. El projecte comença amb el nom de "La Contrabanda", però per motius burocràtics el grup canvia el nom per el de Temporada Alta quan entra a l'estudi de l'Ateneu Popular X de Vilafranca del Penedès al maig de l'any 2007.

Ara, ja amb el seu primer treball sota el braç, el grup prepara noves cançons i perfecciona el seu directe per que sigui cada cop més festiu, sobri i reivindicatiu. Aquest cop però, Temporada Alta ens te preparada una sorpresa amb un concert especial que pretén commemorar i recordar grans "hits" dels grups del Garraf de les dos últimes dècades.



www.myspace.com/temporadaalta  



Half Time:

Corria l'any 97 quan l'Ian Patrick i el Xavi van veure la llum i van decidir formar un grup de rock amb influència Beatle.

Dos anys després, es va realitzar el primer assaig de Half Time. Els instruments eren una guitarra elèctrica cutre, un pianillo, i una "bateria" composta per un cubell gran d'escombraries, dues galledes, una paperera, una tapa de cassola, i una baqueta i mitja.

Aquell any Half Time va realitzar el seu primer concert al I.E.S. Joaquim Mir (Vilanova i la Geltrú). En aquell moment tocaven cançons rock'n'roll de Chuck Berry, Beatles, i una mica Offspring.

Al cap d'un temps es van adonar que faltava substància, i van decidir buscar un baixista, no va ser fins el 2000 que el van trobar.

Degut a la falta de temps, el pianista Adri va decidir abandonar el grup, i Half Time es va veure reduït a un trio cada vegada més influenciat per Offspring, i deixant el pop dels Beatles de banda.

El grup va començar a crear noves cançons com Don't Stop, My End's on the Road o Ten Lovers. El 23 d'abril del 2000 el quartet Half Time actuà al Joaquim Mir per segon any consecutiu.

Actualment les coses els van més o menys bé, i s dediquen a un hard rock rollo AC/DC, Guns N' Roses, Led Zeppelin, Deep Purple, Kiss...



http://personales.ya.com/marcoll/halftime/ca/historia.html





Pel que fa al dissabte dia 29 de març l'espectacle també tindrà el seu inici a les 23'00h, per aquest dia Endimari compta amb les actuacions de Suite Momo de vilanova, the Hotstepper també amf formació vilanovina, els Yambú amb representació de casi tot el Garraf i per finalitzar els PD Antiherois amb representació principalment vilanovina.



ANTIHEROIS:

Antiherois va néixer a mitjans del 2005 amb l' intenció d'omplir un buit en el panorama musical català: el que correspondria al "petardeo" o "elektroclash" , amb Alaska i Peaches com a màxims exponents. Feia poc que havien descobert aquesta forma de fer música i ens va encantar de seguida. El que ens feia ràbia és que no hi hagués cap grup així, de la terra, així que no ens ho vam pensar dos cops, i ens hi vam posar nosaltres mateixos. I si, així va néixer antiherois. Com que havien de començar un escena totalment nova, es van haver de buscar i re inventar nous referents propis. El més clar i obvi era Núria Feliu, un personatge a qui ja feia temps que veneràvem. I d'aquí va néixer una altra de les seves campanyes: "reivindiquem les nostres dives". Estaven farts d'escoltar només música espanyola en les festes petardes, amb les corresponents dives com ara Monica Naranjo. Així doncs, vam començar a remixar "elàstics blaus" o "paraules" de Núria Feliu, per fer-les més ballables, i de mica en mica vam començar a tenir un repertori d'allò més petardo. Un altre dels nostres èxits és el famós i mític "Vull viure d'aventures" de Bola de drac, el qual remixem en clau de drum'n'bass i el públic s'extasia cantant-lo a cor, meravellat de recordar tota la lletra, estrofa per estrofa, que es manté intacte en la memòria des de la nostra infància. Hem fet ja una bona pila de concerts arreu del principat, que més que concerts s'haurien d'anomenar espectacles. La música és tan sols una part del show. Ens disfressem tot transgredint el gènere i alhora recreant personatges. Tenim la Núria Feliu/fallera major, la Bibiana Ballvè (presentadora de silenci), la petarda Marley (experta en stripart), la miss borroka o gateta mawleta (una mescla de masclisme revolucionari i ploma gironina), la Glòria Hole (experta en fetixismes sexuals) i la FireFlower (hiperactivis ta històrica coneguda virtualment com a Rosa de Foc). Els personatges van mutant durant el transcurs del concert, escandalitzant el públic en tot moment. Tampoc falta d'interacció amb el públic, per això sempre preferim actuar en un escenari que no sigui més alt de mig metre. Últimament també afegim visuals als concerts, amb imatges de "caballeros del zodiaco" (una sèrie que ens ha marcat molt), o de dives catalanes com Mari Pau Huguet.

A part de portar molta festa, en contingut polític tampoc ens quedem curtes.



YAMBU:

El grup d'amics que forma Yambú ja fa anys que es coneixen. La majoria estudiants de música, han coincidit en diferent nombre a diverses formacions als llargs dels anys, amb actuacions destecades com fer de teloners de "Cheb Balowsky" o "Gertrudis". En aquest recorregut en diferents bandes, han treballat estils diversos com: Rock progresiu, Rock Llati, Standards de Jazz, música cubana, Reggae o Rumba. Aquests estils, així com la seva pasió pel flamenc, han estat la influencia de Yambú en aquest projecte. Des que arrenca a l'octubre de 2007, el grup ha tingut diverses actuacions: Festa de la colla jove de castellers de Sitges, concerts al local-cafe "Cabaler" de Sant Pere de Ribes, Banda sonora en directe del cabaret d'"Endimari" de Vilanova, actuacions per "Caja Navarra" i actualment contribueixen amb el projecte "Eureka" de la "Generalitat de Catalunya" amb l'associació "A.M.I.S.I" i la "fundació la Caixa" d'actuacions en centres penitenciaris.

El seu repertori inclou versions i temes propis, si be la seva continua creativitat fa que cada cop els propis siguin més. Amb un estil fresc i juganer de fusions llatines, Yambú toquen per divertir-se i per divertir, mai oblidant el seu amor per la música i la seva cura a mantenir una certa qualitat. Amb Yambú la festa està assegurada.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.