Vegueria del Penedès

OPINIÓ

El Càncer Democràtic


Joel Sans

12-08-2009 13:28

De l'article crític del Sr. Casimir Alias i Rodriguez al PSC Ribes – Les Roquetes se'n poden separar dos blocs clarament diferenciats: el primer, un preàmbul. I el segon, una crítica directa al PSC Ribes – Les Roquetes i el seu article on es fa balanç del curs polític

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Jo si que em veig amb la necessitat imperiosa i desgarradora de fer rèplica (li dec al meu avi, que al cel sia) a un escrit que, mantenint certa el.loqüencia d'alguna locució o mot, menysprea, burla, insulta, desprècia, desprestigia, degrada, humilia, desconsidera, repúdia, ridiculitza un estat aconseguit no sense poc esforç, valentia i coratge (dels que encara estan com dels que no estan) com es l'estat democràtic.

Igualment injuriosa la qualificació de “important paperot” a la seva màxima expresió: el VOT.

Lamento profundament aquesta desafortunada descripció de la nostra jove e inmadura (si voleu) democràcia i els seus fràgils mecanismes “biològics” per mantenir-la viva, car hi ha un càncer que l'amenaça.

Allà pel segle V abans de Crist, Aristòtil va definir la democràcia moderada com la millor forma de govern, però va tenir per bé definir el seu mal, la democràcia radical o demagògia. I aquest es, realment, el problema.

La alocució que en fa l'autor en el seu preàmbul en cita alguns exemples pràctics, que poden produir-se no només en l'ambit polític, sinó també en el empresarial, sindical, associacions veinals, entitats culturals i fins i tot en el nivell interpersonal més pur i bàsic.
Tot plegat son sinergies, que les poden generar uns i altres, que oxigenen aquest càncer que debora galopant no només els valors democràtics sinó també els valors humans.

Em queda l'esperança que el citat Preàmbul hagi estat una concepció ràpida i poc meditada d'un pensament efímer d'un autor que ha emprat la sàtira amb sarcasme per alimentar la seva vanitat i mai la seva mala intenció.

En quan a la segona part del text, la crítica al PSC Ribes – Les Roquetes i el seu balanç, citarè, ja que va de cites, no a Arturo Pérez-Reverte que, amb tots els meus respectes, no m'inspira res; ho faré a François Marie Arouet (Voltaire):

“No estoy de acuerdo con lo que dices, pero defenderé con mi vida tu derecho.”

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.