Vegueria del Penedès

SANT PERE DE RIBES

Torna l'Agromercat per promocionar els productes de la terra


VD

14-10-2009 20:16

També es farà un mercat del cava a finals de mes i maridatges als restaurants i cellers

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Concretament, es tracta d’una nova edició de l’Agromercat que es durà a terme els dies 17 i 18 d’octubre a Ribes, a la carretera del Cards. Enguany serà la 4a edició d’aquesta fira que ja en el seu dia es va crear per promocionar els productes agroalimentaris elaborats artesanalment.

En total hi haurà una vintena de productors locals, comarcals i provincials de vins, formatges i embotits, bolets, fruita seca i melmelades, entre d’altres. Cal destacar la presència del vins elaborats al massís del Garraf, i molt especialment els vins elaborats al nostre municipi com un dels sectors estratègics de posada en valor de Sant Pere de Ribes. També hi seran alguns productors vinculats al moviment slow food, cada cop més arrelat a la comarca.

A més, es realitzaran tot un seguit d’activitats complementàries com degustacions de productes, actuacions de balls populars, la ruta dels indianos, tallers infantils i la celebració del 30è aniversari dels diables Petits de Ribes (amb un correfoc previst pels voltants del nucli urbà).

MERCAT DEL CAVA

D’altra banda, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre es farà un mercat del cava a la plaça Llobregat de les Roquetes amb la voluntat de potenciar un dels sectors més representatius de productors de les nostres comarques: els petits i mitjans elaboradors de cava del Garraf, Alt Penedès i Anoia. En aquesta tindran la oportunitat de vendre el seu producte sense intermediaris. El preu del tiquet de degustació serà de 4 euros. També s’han previst activitats complementaries vinculades a la promoció del municipi i una trobada de plaques de cava.

SESSIONS DE MARIDATGES I TAST DE VINS

De la mateixa manera, per impulsar la promoció conjunta del vi elaborat al nostre municipi i la gastronomia, es portaran a terme diverses sessions de tast de vins i maridatges entre els més d’11 restauradors i cellers que col·laboren en aquesta nova proposta.

Mitjançant aquestes sessions, durant els mesos de novembre i desembre, restaurants i cellers del municipi donaran a conèixer les particularitats del vi i del cava elaborats a Sant Pere de Ribes.

Totes aquestes iniciatives compten amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de Garraf, amb qui es treballa conjuntament amb el projecte comarcal de Productes del Mar i de la Terra del Garraf.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.