COMARCA
16-10-2009 20:57
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Aquesta festa ha estat possible gràcies a la col·laboració de Port Aventura i l’Associació Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de gaudir d’un dia molt especial en un entorn privilegiat sense gluten.
Port Aventura és una de les empreses sensibilitzades amb la problemàtica dels celíacs i ja fa temps que ofereix en la seva oferta de restauració menús sense gluten variats i amb plenes garanties, assessorats per l’Associació Celíacs de Catalunya.
“La festa del celíac” vol commemorar un any de fites importants, entre les més destacades està l’aprovació del reglament sobre l’etiquetatge de productes alimentaris que permetrà identificar molt fàcilment els aliments sense gluten i que determina el límit de gluten en 20 ppm (petites parts per milió) i l’elecció d’un logotip únic per tota Europa que permetrà identificar molt fàcilment els aliments que no contenen gluten i que es va decidir per unanimitat a l’última Assemblea General de l’Organització d’Associacions de Celíacs Europea (AOECS) el passat mes de setembre.
La malaltia celíaca és una patologia crònica autoinmune provocada per la ingesta de gluten en persones genèticament predisposades, el que provoca és una atrofia de la paret intestinal impossibilitant l’absorció de nutrients.
La celiaquia afecta a una de cada cent persones és la malaltia genètica amb més prevalença a Europa, es calcula que hi ha més de 5 milions de celíacs europeus. Una de les principals dificultats que presenta aquesta malaltia és la dificultat per arribar a un diagnòstic ja que pot presentar més de 30 símptomes diferents, cap d’ells específic de la malaltia, o inclús pot ser asimptomàtica.
L’únic tractament que té el malalt celíac és portar una dieta sense gluten de per vida.
PUBLICITAT
PUBLICITAT