Vegueria del Penedès

SITGES

Fernando Guillén, premi Trinitat Catasús 2009


VD

22-10-2009 21:50

El popular actor, resident a Sitges des de fa més de 10 anys, ha participat en nombrosos esdeveniments a la vila, com el Festival de Cinema o la Festa de la Poesia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Des de fa més de 10 anys participa per exemple en el Festival de Cinema de Sitges, com a membre del jurat, o a la Festa de la Poesia, escenari escollit per l'actor pel fer el seu comiat del món del teatre després de 55 anys, amb la darrera representació de la obra “El vals del Adiós” de Louis Aragon.

Al llarg de la seva trajectòria Fernando Guillén ha estat distingit amb nombrosos premis, com el Goya amb el film “Don Juan en los infiernos”, l'any 1991, el “Fotogramas de Plata”, l'any 1991, a més d'altres premis com el Premi Sant Jordi i el Cercle d'escriptors cinematogràfics. Actualment és a punt d'estrenar la pel·lícula “A la deriva” de Ventura Pons, on hi figura en el repartiment principal.

Trinitat Catasús, enginyer agrònom i poeta (Sitges, 1887- Barcelona 1940)

Trinitat Catasús va néixer a Sitges el 4 de juny de 1887. Va estudiar a Madrid enginyeria agrònoma i va finalitzar el 1914 de manera brillant, fet pel qual va rebre una subvenció per anar a l'estranger a perfeccionar estudis, un ajut que només rebien quatre alumnes de tot l'estat.

A part d'un excel·lent historial com a enginyer, Trinitat Catasús va exercir com a poeta i literat. Catasús va ser col·laborador de l'Eco de Sitges des de 1903 i va publicar articles als setmanaris El Baluard, l'Amic de les Arts, Pèl & Ploma i La Nova Revista, entre molts altres. El premi es va constituir el 1975 i es va concedir per primera vegada al Doctor Jesús Pérez Rosales.

Premi Trinitat Catasús

Amb el Premi Trinitat Catasús, el col·lectiu de periodistes locals i comarcals guardona la trajectòria personal i professional d'aquelles persones i/o entitats que, vinculades amb Sitges i sense afany de lucre, s'ha distingit pel conreu, la difusió o la promoció de valors humans, culturals, socials o esportius, entre d'altres, amb l'únic objectiu del progrés de la col·lectivitat. I que, per aquest motiu, la persona o entitat hagi tingut una presència positiva per al conjunt de la vila en els mitjans de comunicació locals, comarcals i nacionals.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.