Vegueria del Penedès

OPINIÓ

El pressupost municipal 2010 no convenç CiU però menys al PP


Xavier Canalis

01-02-2010 23:13

Qualsevol fet qüotidià es pot prestar a múltiples interpretacions. Per això podríem pensar que un pressupost municipal, tant complexe i ple de xifres, donarà peu a milers de lectures

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La setmana passada comentava al meu blog la sensació que m'havia produït el comunicat de premsa oficial i les declaracions de Joan Ignasi Elena, Tomàs Àlvaro i Iolanda Sánchez sobre el pressupost municipal 2010 de Vilanova i la Geltrú. Després de llegir-lo, vaig interpretar que allò era com el miracle dels pans i dels peixos i que no em podia conformar amb les explicacions benèvoles dels regidors de PSC, IC i ERC.

Per això vaig posar-me en contacte amb els regidors de l'oposició municipal, indicant-lis que volia fer un article per a VilanovaDigital. Volia saber quina lectura feien del pressupost presentat pel govern municipal i si votarien a favor o en contra. A continuació us exposo les seves respostes.

Resposta de CiU

De moment, la cap de CiU, Neus Lloveras, m'indica només que el posicionament definitiu del seu grup dependrà "de les explicacions que ens doni l'equip de govern a les preguntes sobre diverses partides pressupostàries" així com de "la possibilitat d'afegir en el pressupost diversos propostes nostres".

Així que, amics lectors, si voleu conèixer amb més detall què pensa CiU sobre el pressupost 2010, haureu de comprar el Diari de Vilanova, on divendres passat va sortir publicada una entrevista a la regidora Lloveras sobre aquest tema.

Resposta del PP

Per la seva part, el regidor Santi Rodríguez ens explica els següents aspectes:

El pressupos total de l'ordinari puja a 61,3 milions d'euros, davant els 60 milions de l'any passat.

Les despeses de personal sumen un total de 25,8 milions d'euros. "Un 0,5% menys que l'any passat", diu el regidor popular, a causa de la variació interanual de l'IPC, que aquest any és menor.

D'altra banda, afegeix Santi Rodríguez, el capítol d'ingressos del pressupost municipal queda salvat gràcies als 1,4 milions d'euros que provenen dels fons FEIL, "que recordem són excepcionals".

"En la nostra opinió, no hi ha un exercici real de contenció de la despesa, d’acord amb els ingressos". En el futur, adverteix, en pagarem les conseqüències.

D'altra banda, el cap del PP considera que el programa d'inversions anunciat pel tripartit "no és creïble". Cal recordar que el capítol d'inversions puja a 9,7 milions d'euros, "dels quals 3,8 milions provenen d'un nou crèdit".

I per què no són inversions creïbles? "D’un costat es contempla la construcció de l'institut de secundària que ha d'anar a càrrec de la Generalitat, però el contemplen com a inversió municipal".

I a més a més, afegeix, l'any passat es van haver de donar de baixa inversions perquè l'Ajuntament "no va ser capaç d’obtenir el crèdit que tenia consignat". Això va obligar a abandonar projectes d’inversió per valor de gairebé un milió d’euros, afegeix.

De moment, el PP és contrari a la proposta de pressupost, "però caldrà valorar els moviments que pugui haver els propers dies, i sobretot el posicionament del govern municipal respecte a la polèmica sobre les contribucions especials al nucli antic".

M'he posat també en contacte amb la CUP per conèixer la seva valoració sobre els pressupostos 2010, però d'això en parlarem en un altre post.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.