OPINIÓ
01-04-2010 10:42
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Mai havia sentit que “l’anunci del Corte Inglés m’agrada”. Com a molt a tothom li recordava que la primavera estava a punt d’arribar.
Què ha passat aquest any? La música que acompanya l’anunci enganxa i això a vegades és suficient per no fer zapping al moment de veure-la.
Para pa pa pa, I’m lovin’ it! Tothom l’ha cantat, se n’han fet diverses versions i només amb una frase ens transmet tot allò que té a veure amb l’estil americà. Amb una frase cantada sabem que es tracta d’una marca divertida, americana i que agrada.
Els valors no només es transmeten gràcies als eslògans, a les imatges utilitzades, al producte ofert o la identitat corporativa, altres factors com un bon recurs musical poden ser l’ham necessari perquè els consumidors s’enganxin a la marca. Pot ser el reclam definitiu.
“Bayla con Balay” també intenta jugar amb la mateixa estratègia, des de la música i el ball. A hores d’ara sabem que Balay és igual a despreocupació per la neteja d’un forn. Pots passar-t’ho bé en el temps que l’estaries netejant. I trobo que la seva estratègia és totalment encertada. Fa pocs dies el grup de ball d’aquesta marca va aparèixer per un programa televisiu de ball. Aquesta acció, senzilla a simple vista, pot donar uns resultats molt òptims a la marca. Des del meu punt de vista, en trobo quatre:
- La marca va estar present al programa desenvolupant una acció que el target rebria positivament, per tant va connectar amb el públic.
- Mitjançant l’acció ens transmeten el valor afegit del producte o, en aquest cas, també l’USP (pots fer el que vulguis mentre el forn treballa).
- Notorietat de marca: la presentadora en va fer menció; a més, el grup de ball era el mateix que apareix a l’anunci. És com una nova versió del que seria un product placement. Amb algunes característiques molt diferents, perquè en cap moment vam veure el producte, sinó qui ens el representava.
- Aquesta notorietat segurament també ajuda a que la marca sigui top of mind, ja que han aconseguit estar present als mitjans sense haver de recórrer a la publicitat convencional, la qual cosa crec que és positiu.
Així que des del meu punt de vista, crec que associar la marca a uns valors mitjançant accions poc convencionals, o recursos musicals, pot ser una gran ajuda per aconseguir uns bons resultats de branding i, conseqüentment, empresarials.
PUBLICITAT
PUBLICITAT