Vegueria del Penedès

SITGES

El Camí de la Fita renova l'enllumenat públic


VD

23-05-2010 22:24

Les obres es van iniciar el passat 10 de maig i acabaran al juliol

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Camí de la Fita, al barri de Poble Sec, estrenarà aviat nou enllumenat públic, amb la substitució de les columnes troncocòniques de xapa galvanitzada de 8 metres d'alçada, uns fanals que incorporaran llums de baix consum i que contribuiran a l'eficiència i l'estalvi energètic. A més dels fanals, també la xarxa veurà noves línies i quadres de llum amb reductor de flux i control a través de ràdio.

El tram d'obres, des de la rotonda fins a la cruïlla amb Camí dels Capellans, té aquests dies una rassa oberta a la vorera per a la col·locació del nou cablejat de llum, i el seu perímetre està tancat. Les obres, finançades amb càrrec al FEOSL 2010, es van iniciar el passat 10 de maig i està previst que finalitzin al juliol.

També altres carrers de Les Botigues, Garraf II, Quint Mar i Terramar, renovaran la xarxa d'enllumenat públic, amb nous quadres de llum i làmpades de baix consum.

Eficiència energètica

Des de fa nou anys, l'Ajuntament instal·la reguladors de flux a tots els quadres de llum nous, el que representa un 36,4% del total dels més de 7.000 punts de llum de tot el municipi per il·luminar els barris. Paral·lelament, també en els últims anys s'està duent a terme una substitució progressiva de les làmpades velles per models de baix consum (hal·logenurs ceràmics).

L'Ajuntament de Sitges aplica el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible com a resultat de l'estudi i diagnosi de les emissions locals i amb la voluntat d'aplicar criteris d'eficiència energètica en tot el terme municipal.

També el 2009, l'Ajuntament es va adherir a l'anomenat Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses que compromet als municipis a aconseguir els objectius comunitaris de reducció de gasos d'efecte hivernacle mitjançant actuacions relacionades amb l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.