Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Reconeixement als anys de servei del company Rafael Cosano


Plantilla de la Policia Local de Cubelles

30-05-2010 14:00

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A tots ens ha impactat la sobtada mort d’en Rafael (Rafel dins de la Comissaria) i des d’aquestes línies volem -cosa molt difícil perquè no hi ha espai per omplir tot el buit que hem patit per la seva desaparició- fer un petit homenatge al nostre gran company.

Costa resumir la quantitat d’experiències i emocions que cadascú de nosaltres ha viscut amb el company Rafel desprès de tots aquests anys de servei al seu costat. Però, hi ha una cosa que és evident, la transmissió del seu valor i l’esperit de companyerisme, així com una dedicació total respecte a la seva vocació de policia local al servei dels ciutadans de la vila.

Els que hem tingut l’oportunitat i gran sort de patrullar amb ell, sempre ens ha rodejat un clima de seguretat, perquè si alguna cosa afegida ha tingut el nostre company, es que, passés el que passés, ell estaria al davant per afrontar les situacions amb la valentia i coratge necessari per tal que sempre sortissin perdent els que actuaven en contra de la llei.

Actuació rere actuació, des de la més complexa i perillosa, a la més senzilla, allà estava el nostre company preparat, per tal d’intervenir, sempre donant la resposta més adequada i vetllant perquè a la resta no ens passés res dolent. A les situacions de cert risc, era el primer en posar-se al davant i això t’animava a sentir-te segur al carrer al seu costat. Han estat molts anys que el company ha dedicat al poble de Cubelles, el qual ara ha acomiadat.

De les converses que podíem mantenir amb ell, ens explicava l’evolució de la nostra població, tant a nivell de creixement demogràfic com d’expansió del nucli urbanitzat. Semblava tenir dins el cap un baül de records, dels quals sorgien anècdotes de tot tipus i ambientades en totes les èpoques que va viure com a ciutadà de la vila i que va viure, en paral•lel, de servei a la seva ciutadania.

Tots podem recordar moments explicats per ell, on amb tot luxe de detalls ens deixava fascinats, quan ens explicava les dificultats viscudes als anys 80 amb la delinqüència generada fruit de l’addicció a l’heroïna i a on no era res estrany intervenir en situacions en les quals hi havien armes de foc pel mig. També ens explicava les llargues Festes Majors durant les quals pràcticament estaven tot el dia de servei, ja que el nombre d’efectius no en permetia una altra distribució del servei.

Per altra banda, si havia alguna cosa que sabia practicar de forma excel•lent, i com a resultat de la qual ens tenia conquistats a tots, aquesta era la mà que tenia per cuinar. Les trobades gastronòmiques a les quals ell sempre acabava sent el xef i a on aconseguia delectar-nos a tots i captivar els nostres paladars. Sens dubte ha estat una peça fonamental a totes les nostres celebracions perquè fossin un èxit.

Company, són moltes coses les que queden per dir de la teva persona, però el mateix sentiment de buit que patim tots, no ens permet pensar amb la fluïdesa que et mereixes. Només expressar-te allà on siguis, que sempre et tindrem en els nostres cors i que seràs present a la nostra memòria eternament.

Gràcies per haver-nos permès estar al teu costat i conviure les nostres experiències amb tu.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.