PUBLICITAT
COMARCA
25-07-2010 21:40
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
La presentació va anar a càrrec de Joana Badell, alcaldessa de Begues i de Martí Domenech, Coordinador de l'Àrea d'Espais Naturals. També van intervenir Antonio Nicoletti, responsable de les Àrees Protegides de l'entitat ambientalista Legambiente (Itàlia) i Xavier Roget, Director Territorial Occidental.
A l'acte es va presentar una mostra dels plats de set restaurants, amb receptes inspirades en productes naturals dels parcs, cuinades per mans expertes. Els vins i caves d'elaboració artesana van estar representats de la mà dels deu cellers participants al programa. L'acte es va enriquir amb la presencia de productes artesans propis del territori del parc, elaborats pels quatre productors participants.
La Ruta gastronòmica El Parc a Taula és una proposta per assaborir tots els paisatges del Garraf i Olèrdola ja que vol destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs. És per això que els plats recomanats pels restaurants adherits es nodreixen de productes naturals que es poden trobar en aquestes contrades. En són exemples d'això els bolets i altres fruits del bosc, els cargols, el conill, la perdiu i el porc senglar.
Enguany s'ha convidat productors i creadors artesans que tanquen el cercle gastronòmic aportant la matèria primera de qualitat que precisa la bona cuina: productes d'horta, carns, embotits, formatges, postres artesans, mels, confitures, etc.
L'oferta vinícola del massís de Garraf destaca per la seva qualitat excepcional, fruit de les particularitats de sòl i el clima característic, i per una acuradíssima elaboració artesana. Els viticultors s'esforcen en la producció amb raïms tradicionals per a aconseguir uns vins i caves de reconegut prestigi.
Els 11 restaurants us ofereixen tot l'any plats cuinats o inspirats en productes dels parcs del Garraf i Olèrdola. Els 10 cellers conreen i produeixen vins i caves en territori del Garraf i d'Olèrdola. Vins ecològics, blancs delicats, negres amb cos i caves; alguns premiats en concursos com el 'syrah negre 2004' de Finca Viladellops, que obtingué la medalla d'or 2006 en la categoria negre criança de la DO Penedès.
El programa també compta amb la participació de diferents associacions de paradistes i venedors de mercats municipals de Gavà, Sitges i Vilanova i la Geltrú i els suport de gremis i confraries d'hostaleria de Castelldefels i Gavà, a més del programa Slow Food.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT