Vegueria del Penedès

VNG

Tractament per salvar una palmera afectada per l'escarabat morrut


VD

23-09-2010 23:15

L'exemplar es troba als jardins del Museu Víctor Balaguer

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una de les palmeres que hi ha als jardins del Museu Víctor Balaguer s'ha vist afectada severament per la presència de l'escarabat morrut.

Aquest dimecres, un cop confirmat el diagnòstic, la mateixa empresa especialitzada que ja va aconseguir salvar aquest hivern un exemplar dels jardins de Can Pahissa, ha iniciat el corresponent tractament.

El primer pas del procés ha estat treure totes les fulles de la palmera, deixant la valona nua i amb l'ull al descobert. Seguidament s'inocula un insecticida específic que s'haurà d'anar aplicant cada tres mesos, a mode d'eradicació i també de prevenció. No serà, però, fins a la primavera quan es podrà saber si el tractament ha funcionat i la palmera s'ha pogut salvar.

L'escarabat morrut és originari del sud-est asiàtic i la polinèsia. En els seus llocs d'origen afecta els cocoters, però aquí ha trobat refugi a la palmera canària ( Phoenix canariensis ), cosa que representa una seriosa amenaça pel patrimoni natural. La majoria de cases indianes tenen als seus jardins palmeres de canàries. També se'n troben en masies, sínies, jardins històrics i jardins de museus.

L'empresa Tegar jardiners realitza, des de fa més de tres anys, tasques de control per tal de salvaguardar les prop de 300 palmeres de Canàries, que hi ha a tota la comarca. Un treball que realitzen conjuntament amb els serveis tècnics municipals dels diferents ajuntaments, per tal d'actuar amb celeritat en cas que es produeixin afectacions per morrut. Tegar jardiners és també qui s'encarrega de la contractació de l'empresa especialitzada en el tractament d'aquest insecte, quan es confirma que un exemplar ha estat afectat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.