Vegueria del Penedès

VNG

Agenda del medi ambient per a l'alumnat de secundària


VD

26-09-2010 23:09

Un any més l'Ajuntament de VNG facilita aquesta eina, que inclou propostes pedagògiques i de sensibilització

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Més de 2.100 alumnes de secundària de set centres educatius de Vilanova i la Geltrú utilitzaran aquest curs l'Agenda Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú facilita aquesta eina, amb col·laboració de la Xarxa de Ciutat i Pobles cap a la Sostenibilitat i el suport de la Diputació de Barcelona. És el sisè curs escolar consecutiu que l'Ajuntament ofereix aquesta agenda als centres com una eina pedagògica i de sensibilització sobre el desenvolupament i el medi ambient.

A banda de contenir el calendari escolar, l'agenda inclou informacions d'interès ambiental, bones pràctiques sostenibles i propostes pedagògiques per realitzar a l'aula. La primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, ressalta la utilitat de l'agenda, ja que "és un instrument pràctic per als instituts, que fa que els alumnes tinguin present dia a dia els aspectes de sostenibilitat i un seguit d'ecoconsells i reflexions".

En aquest sentit, cada setmana l'alumnat hi trobarà curiositats, reflexions, idees, jocs i entreteniments relacionats amb la sostenibilitat. A més a més, aquest recurs es vincula enguany a una pàgina web on es pot consultar directament l'agenda i on el professorat pot trobar més informació relacionada i activitats per treballar a l'aula.

Els centres que s'han acollit a aquesta iniciativa el curs 2010-2011 són els instituts Manuel de Cabanyes, Dolors Mallafrè, F.X. Lluch i Rafecas, Baix a Mar, l'escola Divina Providència, l'escola La Pau i el Col·legi Santa Teresa de Jesús.

Calendaris per a les aules de primària

D'altra banda, per als centres de primària la Regidoria de Medi Ambient ha repartit gratuïtament a totes les aules un exemplar del calendari de gran format del medi ambient. El calendari de paret conté consells ambientals i inclou les principals diades mundials, i és alhora un recurs complementari pel treball dels centres de l'Agenda 21 Escolar.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.