Vegueria del Penedès

SITGES

L’hostaleria de Sitges mira el futur amb optimisme


VD

24-11-2010 23:13

L’escriptor John Carlin i el gerent del Cercle d’economia, Albert Salvador, recullen el guardó d’Amic Predilecte del Gremi d’Hostaleria de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Gremi d’Hostaleria de Sitges va celebrar ahir el sopar anual de l’Agremiat, un acte que serveix tant de reconeixement de la tasca duta terme durant el darrer any com per plantejar els reptes del següent.
En el torn de parlaments, el President del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, va voler transmetre optimisme i va destacar que “durant el 2010 s’ha començat a recuperar el turisme de negocis després de la davallada de 2009; ha augmentat l’ocupació hotelera en temporada vacacional i fins i tot ha incrementat també el preu mig; la restauració ha iniciat la seva recuperació i l’oci nocturn ha donat un pas endavant ampliant la seva oferta i especialitzant-se”. No obstant, Matas també ha
identificat dues amenaces per al 2011 “la nova llei que prohibirà fumar dins els locals i que comportarà més problemes amb els veïns, i les quotes que imposen associacions com l’Sgae”.

A l’acte també hi va assistir el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Carles Vilalta qui va ressaltar “la importància dels gremis per la seva funció d’interlocució amb l’Administració i defensar els interessos del propi territori”.

Enguany, els guardons d’Amic Predilecte del Gremi d’Hostaleria de Sitges van ser per a l’escriptor John Carlin i per al Cercle d’economia representat pel seu gerent, Albert Salvador. Aquests premis són una mostra d’agraïment a persones, empreses o entitats que amb la seva trajectòria personal i / o professional, han afavorit a Sitges des de qualsevol de les seves vessants social, cultural, turística, gastronòmica o esportiva.

Durant la vetllada també es va reconèixer la tradició familiar a empreses amb més de 25 anys de trajectòria al servei de l’hostaleria. Les guardonades seran la família Catalán, al capdavant de l’Aparthotel Mediterráneo des de 1985, la família Centena – Maccio per la feina feta al restaurant El Trull des de 1984 i la família Fuertes Jávega per la Granja de Sitges, oberta al 1981.

El Tastet de l’any reconeix la trajectòria d’un professional dins l’hostaleria sitgetana. Enguany va ser per a Jaume Almirall, qui ha dedicat més de 50 anys a l’hostaleria de Sitges.

Nova junta del Club de Tast

Ahir a la nit, el fins ara President del Club de Tast, Antoni Rafecas, va acomiadar-se després de 15 anys al capdavant d’aquest col·lectiu i va agrair tot el suport i col·laboració que ha rebut de tots els associats durant aquest temps. Rafecas també va presentar la nova junta encapçalada per Antoni Alemany, Anton Rafecas i Enrique Rovira.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.