VNG
23-01-2011 22:57
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
En aquest sentit, l'espai d'exposició està format per estands de diversos productors de vins, des del Penedès fins al Priorat, caves i oli, entre d'altres, que donaven a tastar a tots els assistents els seus productes.
A més, durant tot el dia també es pot assistir a diverses degustacions de vins, caves, olis, mels i licors, en les quals diversos especialistes explicaven les característiques de cada producte i els passos a seguir en la seva degustació.
Aquesta jornada inaugural posarà el punt final, aquesta nit, amb el sopar de cuina marinera que oferirà el restaurant Marejol.
Jornades professionals
Després de la jornada inaugural oberta al públic realitzada durant el dia d'avui, la fira es destinarà, dilluns i dimarts, al sector professional. El segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, inaugurarà demà a l'auditori de Neàpolis les jornades enogastronòmiques, a les 11 hores.
Durant el matí se celebraran ponències al voltant de la producció, amb la presència de Josep Maria Albet, premi Tastum a la innovació i gerent de les caves Albet i Noia, i de Roger Vallès, gerent del wine resort Can Bonastre, entre d'altres.A la tarda es parlarà de comunicació, per via tradicional i virtual, aplicada al món enogastronòmic, amb la presència de Mariano Baños, professor de creativitat de la Universitat Abat Oliba, i Xavier Güell, de Cava & Twitts.
D'altra banda, els representants de les empreses presents a la fira també podran gaudir dilluns de l'espai de degustació Terres i Aromes. S'hi programarà un horari d'activitats, com "Trilogia Merlot de Mas Comtal", un tast dels productes Giró Ribot, o bé un tast guiat de xarel·los de la DO Penedès, entre d'altres.
Dimarts les jornades professionals estaran dirigides al món de la distribució. Se celebrarà una taula rodona amb la presència de diferents professionals del món de la restauració i botigues especialitzades, amb l'objectiu d'extreure una radiografia de la relació entre els distribuïdors i els seus clients. En acabar, l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, clourà les jornades. Així mateix, fins a les 17 h encara es programaran activitats de degustació a l'espai Terres i Aromes.
Pel que fa a les activitats paral·leles nocturnes, dilluns es proposarà un sopar de tapes gastronòmiques al restaurant Genito, mentre que dimarts el sopar de cloenda serà al restaurant Gas26. Després de cadascun d'aquests sopars de fira, el Viart lounge bar disposarà una àmplia mostra de cocteleria per donar un bon final a les nits gastronòmiques. Tots els sopars estan oberts al públic i es pot reservar taula trucant als mateixos restaurants.
Vinya & Tast és un esdeveniment de nova creació, que vol acollir professionals dels sectors alimentari, vinícola i turístic, des de productors a distribuïdors, minoristes i restauradors, entre d'altres, de tot Catalunya. L'organització és a càrrec de l'empresa As Comunicació i compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que cedeix l'espai i la infraestructura. També hi col·laboren l'Institut Català de la Vinya i el Vi, la DO Penedès, Garraf Televisió, la Ser Penedès-Garraf i el Consell Comarcal del Garraf.
PUBLICITAT
PUBLICITAT