Vegueria del Penedès

VNG

Vilanova inicia els actes commemoratius del Dia Mundial de l'Aigua


VD

21-03-2011 22:30

La plaça de les Neus és el centre de la celebració amb la realització d'un espectacle per a tota la família i la ubicació d'un punt d'informació sobre el consum sostenible de l'aigua. La resta d'activitats es durant a terme el proper dimarts

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilanova i la Geltrú ha donat el tret de sortida als actes commemoratius del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebrarà de manera oficial el proper dimarts 22 de març sota el lema Aigua per a les ciutats: responent al repte urbà. L'objectiu d'aquesta commemoració és centrar l'atenció en l'impacte del ràpid creixement de la població urbana, la industrialització i la incertesa causada pel canvi climàtic, els conflictes i els desastres naturals sobre els sistemes urbans de proveïment de l'aigua.

La plaça de les Neus és l'escenari d'una jornada oberta a tota la família, que està organitzada pel Centre de Recursos i Informació Ambiental (CRIA), la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú i el projecte Nucli Antic, en la qual la reflexió sobre la gestió de l'aigua ha estat l'eix central.

En aquest sentit, al voltant de les sis de la tarda s'ha representat l'espectacle ambiental Lek: un viatge arreu del món, a càrrec de Skilstuna Animació, en el que els més petits han estat els protagonistes d'una història que realça el valor de l'amistat descobert a partir de deixar de banda el materialisme i el consum.

A més a més, també s'ha instal·lat un estand informatiu sobre l'aigua amb consells per fer-ne un consum sostenible que es mantindrà obert durant tota la tarda. Les persones que s'apropin per demanar informació seran obsequiades amb un estalviador-reductor del vàter. Es tracta d'un objecte inflable quadrat que s'introdueix a la cisterna, de manera que el volum que ocupa és aigua que s'estalvia quan estirem la cadena.

Actes centrals
La resta d'actes commemoratius del Dia Mundial de l'Aigua es duran a terme el proper dimarts 22 de març, dia oficial de la celebració. En aquest sentit, el Saló de plens de l'Ajuntament de VNG serà l'escenari, a les 17.30 hores, del lliurament dels premis del concurs escolar 'Commemoració 150è aniversari de la portada d'aigua a Vilanova i la Geltrú', promogut per la Companyia d'Aigües amb el suport del CRIA i l'IMET. Hi han participat alumnes d'escoles i instituts de la ciutat, que han elaborat fotografies (en el cas de primària) i redaccions (en el cas d'ESO).

Finalment, el film d'aquest mes del cicle 'FICMA tot l'any', de cinema ambiental, es dedica a la temàtica de l'aigua. Dissabte 26 de març el Bosc Cinema Municipal projectarà la pel·lícula Només una aigua, de Sanjeev Chatterjee i Ali Habashi, que aporta reflexions sobre què significa l'aigua per la humanitat. El film mostra commovedores seqüències visuals filmades en 15 països dels dos hemisferis.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.