OPINIÓ
29-03-2011 0:26
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El llibre descriu el període de 1949 fins al 1987, a través del testimoni de catorze entrevistats que permet comprendre la història d’aquest partit català antifranquista a Vilanova.
Claver va indicar que la presencia del PSUC a Vilanova i la Geltrú va ser des de la fundació del partit el 23 de juliol de 1936, en tant que la Unió Socialista de Catalunya (USC) de Joan Comorera, principal partit que conformà el PSUC, ja era a l’Ajuntament en coalició amb l’Esquerra Republicana i l’Estat Català, que obtingueren la majoria municipal el 14 de gener de 1934. La principal implantació del PSUC a la ciutat fou els tallers ferroviaris del Recorrido de la MZA a la ciutat. A meitat de la dècada de 1940 ja s’havia constituí de nou el PSUC en la clandestinitat a Vilanova i a la dècada de 1960 la seva presència s’estengué a les principals fàbriques i la del 1970 en associacions de veïns i al món estudiantil.
L’acte, l’exposició i el llibre han estat promoguts per ICV i la Fundació Nous Horitzonts; en ell van intervenir Iolanda Sánchez Alcaraz, Presidenta d’ICV de VNG; David Rubio Manchón, comissari de l’exposició; Manuel Claver Roso, historiador; Josep Ayza Rosales, antic militant del PSUC i membre de l’Assemblea de Catalunya; i per últim Joan Herrera Torres, Secretari General d’ICV.
PUBLICITAT
PUBLICITAT