Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Albet ja presideix el Penedès i anuncia quines seran les prioritats de l'etapa post Ribas


Ramon Francàs

03-07-2011 22:54

Després de molts mesos de rumors, Josep Maria Albet i Noya (el copropietari i director tècnic d'Albet i Noya) s'ha convertit finalment en el nou president d'un Consell Regulador de la DO Penedès que recentment ha prejubilat Josep Ribas, durant molts anys el director del Consell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

S'ha apartat Ribas, que només treballarà dos dies a la setmana, i se l'ha substituït per Francesc Olivella. Durant mesos s'havia estudiat la possibilitat de fer fora de forma definitiva Ribas. Tot i que en les darreres setmanes s'havia especulat amb la possibilitat que el fins ara president del Penedès, el viticultor gelidenc Francesc Pascual, acabés presentant candidatura, finalment la d'Albet ha estat la única candidatura, on s'integren empresaris com Marcelo Desvalls (Finca Viladellops).

Albet ha estat escollit amb l'abstenció dels representants dels pagesos. Aquest fet és prou significatiu ja que fa anys Albet havia estat vocal del Consell Regulador del Penedès en representació d'un sindicat agrari.

Elevar el prestigi de la DO, seguir en la línia de potenciar el xarel·lo, potenciar la comunicació, destinar més pressupost a promoció en tots els mitjans de comunicació (no només a la televisió), impulsar maridatges d'ostres del Delta de l'Ebre amb xarel·los penedesencs i "reduir burocràcia" són els principals objectius que s'ha marcat Albet. També n'ha anunciat un altre de molt significatiu: obrir la porta a crear cinc subzones al Penedès. En funció dels mapes de sòls, aquestes subzones serien Garraf, Costers de l'Ordal (òbviament), Vall Central, Serralada Interior i + 500 metres.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.