Vegueria del Penedès

OPINIÓ

Mocions pamfletàries i incapacitat de governar


CIU-VIA

26-09-2011 12:17

El Ple de setembre es recordarà perquè només hi havia 6 punts d'ordinari (és a dir,els relacionats amb la vida municipal) i 7 mocions sobre temes generals, algunes purament pamfletàries

VD. Ple de setembre de Sant Pere de Ribes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Pel que fa als punts d’ordinari, el més destacable del Ple va ser precisament allò que no es va tractar: la retirada del punt que es pretenia la modificació de la plantilla, en què el govern proposava contractar més personal i retocar l'estructura organitzativa. Es va retirar per la falta de suport majoritari a la proposta. Potser per fi el Sr. Blanco entendrà la situació en què es troba i que si vol aconseguir suports s'ho ha de treballar. El nostre posicionament era clarament en contra la proposta. El govern no va justificar en cap moment la necessitat d’aquest nou contracte i a més estem a les portes de treballar els pressupostos del 2012, que es preveu restrictiu.

La discussió de les mocions van servir bàsicament perquè Bàrbara Scuderi (ICV-EUA) i Abigail Garrido (PSC), entre d'altres, s'esquincessin les vestidures parlant de retallades, drets socials i altres conceptes que només saben utilitzar verbalment, mentre per altra banda contracten càrrecs de confiança i asseguren el seu estatus polític al preu que sigui. De fet, i és una llàstima, van convertir el Ple de dimarts en un atac a la política de CiU a la Generalitat, com si els seus partits polítics no tinguessin res a veure amb la situació de crisi que estem vivint. Van buscar desesperadament el seu “minut de glòria” enlloc de cercar consensos i objectius comuns en la solució dels problemes dels ciutadans d’aquest municipi. Nosaltres donem suport mocions que es treballen des del consens per buscar solucions, no pamflets polítics.

En aquest sentit vam aprovar per unanimitat una moció per demanar l’acceleració de la construcció de l’IES Montgròs i per la reducció de la densitat d’alumnes a l’Alexandre Galí amb la creació d’un nou centre a Les Roquetes. CiU-ViA va valorar l’interès d’aquesta moció com a eina de negociació per al govern i la va recolzar afavorint un vot unànim del tot necessari. Això és treballar pels veïns del municipi. Esperem que l’alcalde estigui, per una vegada, a l’alçada de les circumstàncies i utilitzi la força que li dóna la unanimitat de la moció per negociar millor del que ho ha fet quan les sigles del govern de la Generalitat han estat les seves pròpies. També vam donar suport a una moció en suport de la continuïtat del model lingüístic d'immersió en català als centres educatius.

CIU-VIA treballa amb la comunitat educativa

Fa setmanes que CiU-ViA s’ha posat en contacte amb membres de la comunitat educativa de diversos centres educatius del municipi, amb especial interés en l’IES Montgròs per conèixer el desenvolupament de construcció del nou edifici, i amb l’IES Alexandre Galí per saber de primera mà com s’ha iniciat el curs en un centre amb problemes causats per l’alta densitat d’alumnes. En conèixer directament les diferents realitats, CiU-ViA ha mantingut contactes amb responsables del departament d’Ensenyament, concretament amb el director general de Centres Educatius, fent-li arribar la preocupació de la comunitat educativa davant de la situació en aquests dos centres.

Els responsables del Departament, tot i comunicar-nos les greu dificultats econòmiques en què es veuen immersos i que frenen les seves pròpies iniciatives, intentaran accelerar al màxim la construcció del nou centre i possibilitaran el trasllat d’alumnes abans de final de curs. Pel que fa a l’IES Alexandre Galí es manté el compromís i la partida pressupostària per la construcció de moduls per la creació del nou institut de Les Roquetes. Aquesta actuació ha estat condicionada a la matriculació d’alumnes, però la creixent població educativa present als centres de primària justifica una ràpida actuació.

La greu situació econòmica amb què s’ha trobat el nou Govern de la Generalitat dificulta encara més la creació de nous espais, i de nous equipaments, que ja eran dificultoses habitualment. CiU-ViA ha fet palesa la forta necessitat que ha viscut i viu el municipi en matèria d'instal·lacions educatives. Creiem que la unitat d’actuació dels responsables dels centres, de les AMPA, del govern municipal i dels diferents grups polítics és important. Cadascú des del seu paper, però amb objectius comuns.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.