Vegueria del Penedès

COMARQUES

Campanya 'Cap nen celíac sense caramels' per les cavalcades de Reis


Redacció

03-01-2012 18:39

L'Ajuntament de Vilanova és l'únic del Garraf que reparteix caramels sense gluten, malgrat no consta al llistat de l'Associació Celíacs de

VD. Sense gluten

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El caramel no ha de portar gluten en la seva elaboració i tampoc és més car si no en porta. Per tal de garantir que no portin gluten els caramels que es distribueixen a les festes populars, l’Associació Celíacs de Catalunya ha posat a disposició dels ajuntaments una llista de fabricants de caramels que no utilitzen el gluten en la seva elaboració. També es fa publica l’adhesió dels ajuntaments a la campanya a través del web de l’associació: www.celiacscatalunya.org.

 

Aquests són els ajuntaments que han comunicat que oferiran caramels sense gluten a les seves cavalcades de Reis:

 

- ALCOLETGE
- AMPOSTA
- ARENYS DE MAR
- BADALONA
- BARCELONA
- BIGUES I RIELLS
- BLANES
- CALELLA
- CAMBRILS
- CASTELLDEFELS
- CERDANYOLA DEL VALLÈS
- CORNELLÀ DE LLOBREGAT
- CUNIT
- EL MASNOU
- EL VENDRELL
- ESPLUGUES DE LLOBREGAT
- FIGUERES
- FORNELLS DE LA SELVA
- GAVÀ
- GIRONA
- HOSPITALET DE LLOBREGAT
- IGUALADA
- LLEIDA
- MASROIG
- MATARÓ
- MOLINS DE REI
- PALAMÓS
- PALMA DE MALLORCA
- PARETS DEL VALLÈS
- PINEDA DE MAR
- PLATJA D´ARO
- REUS
- RIPOLL
- ROSES
- RUBÍ
- SABADELL
- SALOU
- SALT
- SANT CUGAT DEL VALLÈS
- SANT ESTEVE DE SESROVIRES
- SANT FELIU DE LLOBREGAT
- SANT JOAN D´ESPÍ
- SANT JUST D´ESVERN
- SANT VICENÇ DELS HORTS
- SANTA MARIA DE PALAUTORDERA
- SORT
- TARRAGONA
- TERRASSA
- TORDERA
- VILADECANS
- VILAFRANCA DEL PENEDÈS
- VILALBA SASSERRA
- VILANOVA DE BELLPUIG

La malaltia celíaca

La malaltia celíaca és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atrofia de les vellositats del budell prim afectant la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 90% encara no estan diagnosticades.

El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, civada i els seus derivats.
Qualsevol aliment a base d’aquests cereals s’ha d’excloure totalment de la dieta del celíac,
evitant també els caramels i llaminadures que la contenen.

L’Associació Celíacs de Catalunya

Celíacs de Catalunya és una associació formada per més de 10.000 celíacs (60% infants) que treballa per fer la vida més fàcil a l’afectat, i creiem que una bona iniciativa pel nostre col·lectiu és poder gaudir de caramels sense gluten en un dia tant especial com el dia de Reis. L’Associació Celíacs de Catalunya treballa intensament per afavorir que les empreses alimentàries identifiquin en el seu etiquetatge la presència o absència de gluten, aspecte fonamental per facilitar la compra dels aliments per part de les persones celíaques o els seus familiars.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.