Vegueria del Penedès

VNG

Lectura encadenada de 'Pere Calders'


Redacció

25-04-2012 13:04

Aquest dimarts s'obren les inscripcions per aquesta activitat que commemora el centenari del naixement de l'autor barceloní

VD. Pere Calders

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Pere Calders (Barcelona, 1912-1994) va començar la seva carrera com a articulista i ninotaire i l'any 1936 va debutar amb el recull de contes El primer arlequí. Voluntari a l'exèrcit republicà, en acabar la Guerra Civil es va haver d'exiliar, primer a França i, posteriorment, a Mèxic, on va viure vint-i-dos anys, fins que el 1962 va tornar a Catalunya. A més dels llibres de contes, la seva obra també inclou novel·les com ara L'ombra de l'atzavara (1964) o Ronda naval sota la boira (1966), i un llibre de cròniques sobre la guerra (Unitats de xoc, 1938).

Cròniques de la veritat oculta és un recull de contes que es va publicar el 1955, tot i que el 1954 guanyà el premi Víctor Català, que es compon de 31 relats que es divideixen en tres parts: La imprevista certesa, Ver, però inexplicable i L'escenari desconcertant. Es tracta del tercer llibre de narracions de l'autor i, possiblement, sigui una de les seves obres més conegudes. Suposa un moment clau en la narrativa de Calders: la seva descoberta per al públic de la postguerra. En aquest recull destaquen trets característics de la producció de Calders com ara l'humor i la fantasia.

Les inscripcions per aquesta activitat, que és oberta a tothom que hi vulgui participar, s'obren aquest dimarts, 24 d'abril, i es mantindran fins al dissabte 5 de maig. Els interessats, el dissabte 12 de maig, podran llegir un fragment d'una durada d'uns 3 minuts.

Aquesta activitat es fa en commemoració del centenari del naixement de Pere Calders.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.