OPINIÓ
29-07-2012 10:36
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Em sorpren veure com milloren i que poden fer partits molts bons diu amb un somriure Bruguera, dues vegades campió del Torneig Roland Garros. Des de fa anys, Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL treballen conjuntament en la promoció de l’esport per part de les persones amb discapacitat intel•lectual. Les dues entitats entenen la pràctica esportiva com una via d’integració social i de millora de la qualitat de vida. Per a ells és important perquè influeix en el seu desenvolupament, l’autoestima, la relació amb altres persones, els transmet valors i potencia i facilita l’adquisició d’hàbits i disciplina afirma Carmen Ródenas, vicepresidenta de Special Olympics Catalunya. Els mateixos familiars viuen tots aquests efectes de primera mà. Fernando Gómez és el pare de la Marta. Quan la vaig apuntar a tennis vaig pensar que mai ho aconseguiria, però ara és un orgull veure-la jugar. És increïble perquè ha guanyat autonomia i responsabilitat i això té un valor incalculable.
En el 20è aniversari dels Jocs Special Olympics, que tindran lloc a Vilanova i la Geltrú entre l’11 i el 14 d’octubre, es disputaran 10 proves, entre les quals atletisme, bàsquet, tennis, vela, futbol sala o natació. Per aconseguir la implicació de tots els ciutadans, l’alcaldessa, Neus Lloveras, fa una crida a recuperar l’esperit del 1992, quan la ciutat va ser seu olímpica. Ho hem de reviure perquè quedi gravat a la ment de la gent, igual que fa 20 anys. Hem de fer saltar l’espurna per encendre les ganes dels vilanovins. Els Jocs són un gran esdeveniment esportiu que comptaran amb més de 1.100 esportistes de tot el món, la majoria catalans i de la resta de l’Estat però amb participació internacional confirmada de països com ara França, Bèlgica, Itàlia, Àustria, Mònaco i Andorra.
PUBLICITAT
PUBLICITAT