Vegueria del Penedès

MÉS ENLLÀ DEL NUCLI URBÀ

L'Ortoll un parc per a Vilanova i la Geltrú


Plataforma en defensa de l’Ortoll i Sant Gervasi, CUP i APMA Vilanova i la Geltrú

13-05-2013 23:11

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El dissabte 11 de maig al matí, una cinquantena de persones de totes les edats vam visitar per segon any consecutiu el territori que al sud-oest de la ciutat ens fa de pulmó natural amb l’oxigen que ens regala la seva vegetació. És tracta d’un indret únic que encara conservem  i que ens aporta a més de l’oxigen, aliments de proximitat, amb els Horts de la Remei; conserva especies de flora i fauna mediterrànies per mantenir un equilibri litoral necessari i ens cedeix l’indret per a esbarjo i gaudi de la nostra gent.

El paisatge de la vegetació de verds tendres de primavera amb els blaus del cel plàcid i del fons marí en contrast amb el ciment de la resta, ens va acompanyar durant el matí boirós a primera hora i asoleiat després. Un luxe que ens mereixem totes i tots i que ens hem de poder permetre per mantenir el que representa i per prestigi de la saviesa popular que mena a conservar en lloc de destruir.

Es tractava de seguir constatant el convenciment que una ciutat de prop de 70.000 habitants necessita d’aquest espai per mantenir els beneficis que comporta per a la salut humana, I també de repassar els continguts naturals i històrics de l’indret: mulasses, cisternes; un antic molí; cocons per mantenir l’aigua de la pluja; camins de pedra seca; aragais; vestigis de cultius de vinya, ametllers i oliveres; carrerades que menaven els remats fins la Cerdanya; antigues instal•lacions rurals i paisatge. 

Volem agrair especialment a la gent que va decidir participar en l’acte la seva assistència i animar tothom a que faci conscient que conservar vol dir voluntat i disposició.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.