Vegueria del Penedès

Miguel Zamarripa i Eduard Martínez avui a les Serenates a la Geltrú


Redacció Vilanova i la Geltrú

13-06-2013 23:58

Miguel Zamarripa i Eduard Martínez presenten el seu tribut al flautista i compositor parisenc Jacques-Martin Hotteterre (1674-1763) en el 250è aniversari de la seva mort

Premier livre de pieces pour la flûte traversière, et autres instruments. Par Mr. Hotteterre Le Romain

Imatge d'arxiu de les Serenates a la Geltrú

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

I ho fan interpretant una àmplia selecció de peces del seu primer llibre per a flauta, amb la projecció d’imatges del pintor Antoine Watteau, estrictament contemporani del músic, que ens ajudaran a situar-nos dins el context artístic del barroc francès.

Miguel Zamarripa va iniciar la seva formació al Centre Nacional de les Arts a Mèxic i al Centre de Perfeccionament Ollin Yoliztlii, continuant els seus estudis a l’ESMUC on recentment s'ha graduat. Manté una intensa activitat concertística i acadèmica que l’està portant a importants festivals i sales de concert a banda i banda de l'Atlàntic, i ha treballat amb directors com Jordi Savall (Hespèrion XXI), Hervé Niquet (Le Concert Spirituel), Pedro Memelsdorff (Mala Punica), Luca Guglielmi (Hespèrion XXI), Guy van Waas (Orquestra del Segle XVIII), Xavier Díaz Latorre (Le Concert des Nations), Lorenzo Coppola (Ensemble Zefiro) i Emilio Moreno (El Concert Espanyol), entre d'altres.

Eduard Martínez va néixer a Vilafranca del Penedès, i va estudiar al Conservatori de Barcelona i al de Toulouse. És un dels clavecinistes més sol•licitats entre els principals grups de música antiga a l’estat espanyol, com ara l’Orquesta Barroca de Sevilla, Los Músicos del Buen Retiro, El Concierto Español, La Real Cámara, o Al Ayre Español. Entre els seus enregistraments, destaca el Glòria i el Magnificat de Vivaldi, amb Concerto Italiano; el disc amb el Trio Unda Maris dedicat a la música d’Antonio de Cabezón; el dedicat a F. Corselli amb El Concierto Español, i els dos discs amb Al Ayre Español, el primer amb la soprano Maria Bayo i, el segon, l’òpera Amadigi de Haendel. És professor de baix continu a l’ESMUC i de clavicèmbal al Conservatori de Barcelona.

Més informació

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.