Vegueria del Penedès

GASTRONOMIA

Dins el blau


El Far Vilanova i la Geltrú

10-10-2013 20:14

Una travessia gastronòmica per les illes de la Mediterrànea

Eix. Restaurant el Far

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Hem tornat. Un altre cop aqui, després de l'estiu, després de la disbauxa de colors i  aromes que ens sedueixen, per començar allò que en diríem un altre “curs”, un altre viatge gastronòmic de la mà de la Conxita Pérez. Tornen les Nits Gastronòmiques de El Far a Vilanova i la Geltrú.

“Dins el blau –diu la Conxita– és una manera de dir-vos que aquest cop si, aquest cop agafem un vaixell virtual i gastronòmic i ens endinsem en el blau mediterrani, en el blau de les illes que han il·luminat la nostra cultura des de temps antics. Sense prejudicis, només pel pur plaer de tastar allò que es cuina, blau enllà”.

Un recorregut que ens portarà aromes, flaires, tastos, arrelats al nostre inconscient col.lectiu de mariners impenitents, d’assedegats de sol i sal, d’afamats de sorres daurades i pinedes a la vora de la mar… Un viatge cultural, també, que la Conxita Pérez inicia amb entusiasme: “Hi haurà l'aportació d'alguns artistes amics amb la seva pintura, música i poesia. Vaja, intentarem passar-ho bé amb l'excusa més antiga: al voltant d'una taula.”

Ja us farem arribar tots els ports on recalarem. De moment, salparem del de Vilanova i farem un tast de la nostra cuina de mar, sense oblidar que ja serà temps de bolets, barreja deliciosa que la Conxita domina magistralment. I ho maridarem, com sempre, amb bons vins de la terra, en aquesta ocasió amb el celler Torre del Veguer.

Després, inflarem les veles i anirem cap a Menorca on ens esperen, segur, molt bones sorpreses pels sentits.I la travessia continuarà mar endins per anar trobant illes de perfums densos i bona cuina, singularment interpretada per la nostra brillant cuinera… fins l’arribada, amb el nou estiu, a un port que ens permeti descansar. Ara és temps de descobertes... Mariners, a bord! Salpem de Vilanova el 25 d’octubre!

MENÚ
Aperitiu: Gambetes i camagrocs cruixents
Pastís de peix de roca i rossinyols amb romesco
Arròs rossejat amb ceps i escamarlans de Vilanova
Merenga i llunes de Vilanova

Dia: 25 d’octubre.
Hora: 20:30 hores

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.