CONCERT PARTICIPATIU
05-11-2013 10:31
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Aquest diumenge 10 de novembre a les 7 de la tarda a l’Auditori de Vilafranca continua la temporada musical a l’Auditori Municipal de Vilafranca amb el concert participatiu Gloria de Vivaldi. Les entrades tindran un preu de 16€ i es poden adquirir a través dels circuits habituals.
De la cinquantena d’obres religioses que Antonio Vivaldi va escriure, el Gloria en Re Major, escrit l’any 1700 a l’edat de 22 anys, és sens dubte l’obra més coneguda de la seva producció sacra. Escrita per a orquestra, cor i solistes, l’obra va restar oblidada després de la seva composició fins a la dècada dels anys vint del segle passat, quan va ser redescoberta i editada de nou. Des d’aquest moment, el Gloria ha esdevingut una de les obres més interpretades del barroc, gràcies a la profunditat religiosa que desprèn (cal recordar que Vivaldi a diferència de la majoria de compositors de la seva època era capellà a més d'un violinista virtuós) i del llenguatge vocal i instrumental fresc, ric i exigent, però a la vegada assequible per a les formacions que l’interpreten.
Aquest concert forma part de la residència del Cor Madrigal a l’Auditori de Vilafranca i us proposa conèixer el Gloria de Vivaldi des de la perspectiva de l’intèrpret. El Cor Madrigal conjuntament amb la Coral Laroc, la Coral del Centre Excursionista i cantaires de la Polifònica de Vilafranca i el Cor Xamusia posaran les veus. L’Orquestra de Cambra del Penedès i dues reconegudes solistes completaran la formació per poder viure i conèixer l’obra de Vivaldi des d’una perspectiva més activa i personal.
Un concert participatiu amb més de cent cantaires a l’escenari! El concert compta amb el suport econòmic de la Fundació Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa i BBVA i forma part de la programació anual d'espectacles que té per objectiu apropar la cultura i la bona música arreu del territori català, tal i com des de fa dècades s'ha fet a través de les obres socials de les antigues caixes d'estalvis.
PUBLICITAT
PUBLICITAT