Vegueria del Penedès

VINS I CAVES

Celler Pardas, màxima expressió de vins molt singulars i respectuosos amb la natura


Qalidès Vilafranca del Penedès

07-11-2013 20:19

Conreus amb poca intervenció en el procés d’elaboració. Aquesta és la premissa del Celler Pardas, un dels membres de l’associació Qalidès, que dirigit per Ramon Parera, enòleg, i Jordi Arnan agrònom, estan portant endavant amb molt d’èxit des de 1996

Eix. Celler Pardas

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Dimarts 29 d’octubre, Pardas va presentar els seus vins Qalidès, els més singulars i respectuosos amb la natura, dintre del II Cicle Qalidès que s’està fent a la Taverna Vinseum de Vilafranca del Penedès.

Practicant una viticultura de secà i austera, sense adobats, la finca familiar Can Comas, ubicada a Torrelavit només treballen amb raïm propi, que cultiven personalment.

El projecte Pardas va començar a gestar-se al 1996, quan Ramon Parera i Jordi Arnan van adquirir la finca de Can Comas, al 1996. Treballen al voltat de 70 hectàrees de sòl, distribuïdes en gairebé 90 parcel·les amb tipus de sòl absolutament diferents que permeten el conreu de varietats de vinya, tan autòctona com forània.

Vins singulars i de caràcter molt marcat. Ramon Parera va explicar com són els seus vins:

Pardas Xarel·lo, pura mineralitat. Aquesta peculiaritat defineix el vi de cap a peus: pinya madura, tocs de préssec de vinya i figues seques.
 

Pardas Xarel·lo Aspriu, un vi molt  intens, voluminós, que no oblida l’acidesa i la frescura . Elegant i molt ben equilibrat. Marida amb el sushi, sashimi, porc, foies, carn d’olla I formatges secs.
 

Pardas Collita Roja, nas intens i balsàmic. Fruita vermella fresca, regalèssia, espècies, sobretot molt pebre, records de llorer i cereals. Entrada de boca fluida, viva, amb coherència amb el nas.
 

Pardas Negre Franc, elegant tonalitat de cirera negra, de densitat mitjana, en nas és intens, molt fragant i directe. Fons balsàmic molt present.
 

Pardas Aspriu Negre, intens, voluptuós, balsàmic i profund. Pas de boca ample i exuberant i potent. Fruita negre i molt madura.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.