LOCAL MED
18-11-2013 19:55
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El dies 11 i 12 de novembre, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va acollir una delegació de la Comuna Urbana de Nador (Marroc) per tal de treballar en el marc de la Plataforma Local Med l’intercanvi d’experiències i reflexions sobre determinades polítiques de competència municipal.
Les jornades es van iniciar amb la signatura del conveni per part de l’alcalde de Vilafranca que fa viable el programa de cooperació tècnica entre amb dos municipis. A continuació, les delegacions van començar les activitats al voltant de cinc eixos: programes i equipaments per a l’educació i la integració laboral de persones amb discapacitats, cooperatives d’economia social, foment de la cultura i de la llengua catalanes, instruments competencials per a la gestió de la salut pública i instruments municipals per a la gestió del comerç urbà.
En el decurs dels treballs, la delegació marroquina va visitar el Centre Especial de Treball de la Fundació Más Albornà al Polígon de Sant Pere Molanta, la seu de l’Associació Cooperativa Entrem-hi, el Servei d’Ocupació i Formació-La Fassina, la seu vilafranquina del Consorci per a la Normalització Lingüística, el Servei de Cultura i l’Escorxador, el Servei de Salut, el Patronat de Comerç i Turisme, L’Espiga i la seu de l’ONG La llum del Nord, entre d’altres activitats.
Fruit dels treballs realitzats, les dues delegacions van dur a terme dimarts a la tarda una avaluació de l’intercanvi que conté els objectius de treball per desenvolupar fins el proper mes de març.
Així, els dos municipis s’han compromès a organitzar una jornada a Nador, sobre les perspectives de generació d’ocupació de les iniciatives i programes d’intervenció per a la política mediambiental adreçada a treballadors de l’administració pública nadorí, a emprenedors, a estudiants i professionals i a entitats ambientalistes de la ciutat marroquí. També s’han compromès a impulsar la connexió i la relació entre entitats sense afany de lucre dels dos municipis que treballen per l’atenció, l’educació i la dinamització social i laboral de persones amb discapacitat. I finalment també s’encetaran intercanvis d’artistes plàstics i musicals, per tal de donar a conèixer la forta i rica cultura popular d’ambdues col.lectivitats (l’amazig, predominant a Nador, i la catalana).
PUBLICITAT
PUBLICITAT