Vegueria del Penedès

VINE A DESCOBRIR EL MÓN DEL CAVA

L'Institut del Cava promociona el cava a Donosti i Madrid


Redacció Madrid

04-12-2013 22:20

En aquesta ocasió hi han participat sis cellers: Vilarnau, Freixenet, Mestres, Llopart, Juvé & Camps i Gramona

Institut del Cava. L’Institut del Cava promociona el cava a Donosti

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’ Institut del Cava ha realitzat el primer monogràfic de Caves al Basque Culinary Center. L’acte va aplegar a un centenar d’alumnes de 2on i 3er de la facultat de gastronomia i ciències culinàries de Donosti. Mitjançant una cata de nou caves, l’alumnat es van introduir, descobrir i gaudir de primera mà les múltiples possibilitats que té el Cava en la gastronomia.

La cata va estar presentada per Jaume Gramona, president de l' Institut del Cava on va poder explicar la diversitat i perceptibilitat del Cava, aprofundint en tot el procés d’elaboració, varietats de raïms i tipus caves.

Aquesta acció forma part del programa de formació que d’Institut del Cava està realitzant des de fa deu anys en diferents escoles i facultats de gastronomia per tota la geografia espanyola.

En aquesta ocasió hi han participat sis cellers, Vilarnau, Freixenet, Mestres, Llopart, Juvé & Camps i Gramona.

Fa un parell d’anys va començar la col·laboració entre l’ Institut del Cava i el Basque Culinary Center, fundació que va ser creada fa quatre anys a la Mondragon Unibertsitatea per diferents cuiners bascos i institucions públiques. El seu objectiu és garantir la continuïtat de la cuina com a base d’innovació en el futur, a més promoure la investigació i transferència de coneixements entre els professionals de l’alta cuina i aconseguir així la seva projecció internacional.

Amb el nom “Vine a descobrir el món del Cava”, l’ Institut del Cava ha realitzat a Madrid quatre cursos de Cava,  dos d’aquests cursos han estat adreçats a alumnes de l’Escola d’Hostaleria Gambrinus i de l’Escola Superior d’Hostaleria de Madrid i dos més a consumidor final realitzats al Soccer Bar, i al Restaurant Las Dos Casillas de  Villaviciosa de Odón.

En aquesta acció hi han participats els cellers, Sumarroca, Juve&Camps, Grimau, Gramona, Mascaró i Segura Viudas.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.