Vegueria del Penedès

POLÈMICA PER LA PISTA

Manifest contra la pista de gel de Vilafranca


Bosc Verd, MIV, Agrupament Escolta, PAH Alt Penedès, CUP, ERC, ICV-EUiA Vilafranca del Penedès

16-12-2013 18:04

Les entitats sotasignants entenen com a poc lògic i mediambientalment desastrós habilitar una pista de gel exterior en un país com en nostre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les entitats sotasignants volen manifestar un any més la seva oposició al model d’oci privatiu que fomenten l’Associació del Centre Vila i l’Ajuntament de Vilafranca que aposta per vincular activitats lúdiques amb consumisme a través de la pista de gel.

Any rere any, s’ha ubicat al centre de Vilafranca una pista de gel que durant el seu funcionament ha causat molèsties continues, no només als veïns i veïnes del centre, sinó també a tota la població. Aquesta pista de gel representa un consum energètic injustificable, pagat amb fons públics ; ocupa un espai públic cada cop més privatitzat a causa de l’ordenança de civisme i que ens demostra que existeixen uns privilegis per segons quins col•lectius en el seu ús, ; produeix molèsties i sorolls i, ha provocat més d’un accident com a conseqüència de les relliscades que provoca el desglaç de la pista de gel. Igualment, volem denunciar que en temps de crisi l’Ajuntament pagui com a mínim, 14.000€ per la pista de gel.

Les entitats sotasignants consideren que el govern municipal sociovergent mostra una manca de sensibilitat social, en permetre i subvencionar un espai d’oci, en el qual limita l’accés a aquells que puguin consumir durant les festes nadalenques. S’exclou així, a centenars de famílies i persones, al condicionar el lleure al consum. Al mateix temps, és xocant que hi hagi famílies a la vila amb dificultats econòmiques que no poden mantenir casa seva en una temperatura idònia, mentre l'Ajuntament es gasta 14.000€ en fabricar gel.

Les entitats sotasignants entenen com a poc lògic i mediambientalment desastrós habilitar una pista de gel exterior en un país com en nostre ja que les condicions climàtiques pròpies de la nostra latitud no ho permeten si no és a costa d’un malbaratament dels nostres recursos naturals.

D’aquesta manera, el govern municipal de CIU/PSC demostra la seva nul•la sensibilitat social i la manca de consciència ecològica, eliminant un espai de lleure municipal públic com era el Diverhivern i donant suport econòmic a la iniciativa privada del Centre Vila, que mai no ha pogut demostrar que la pista de gel generi més vendes i beneficis.

També manifestem que pel cas que l'equip de govern (CiU i PSC) insisteixi en subvencionar i autoritzar la pista de gel, com a mínim, la ubiquin en un emplaçament que no perjudiqui parades del mercat, atès la situació de crisi que pateixen i que els afecta a la principal temporada de vendes de l'any.

Així doncs, des de les entitats i grups signants i La Secció Sindical de CCOO a l’Ajuntament de Vilafranca, seguirem treballant per a fomentar activitats que treballin valors com el respecte, la solidaritat i la responsabilitat social, i no el consum a qualsevol preu, tal i com es fa des de l'Ajuntament de Vilafranca i l'Associació de Comerciants del Centre Vila, amb la instal•lació de la pista de gel, any rera any.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.