Vegueria del Penedès

VIOLÈNCIA MASCLISTA

El Govern condemna l'homicidi d'una dona a Vilanova de la violència masclista


Redacció Barcelona

24-12-2013 19:25

Montse Gatell: 'avançar contra la violència masclista ens implica a tots i totes, a nivell personal, però també a nivell professional'

EIX. Concentració de condemna de l'homicidi, ahir al vespre a Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Vilanova i la Geltrú i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Davant aquests fets la presidenta de l’ICD ha reiterat que “la lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una prioritat pel Govern de la Generalitat de Catalunya”. I ha recordat el ple suport del Govern a les dones que travessen situacions de violència masclista i al seu entorn, així com el compromís d’avançar en laprotecció de les dones, els protocols d’actuació i els mecanismes de prevenció i detecció precoç.

Montse Gatell ha subratllat que “la suma de complicitats és allò que ens pot permetre un abordatge contundent, unitari i multidisciplinar des de tots els sectors de la societatper poder ser efectius i avançar contra la violència masclista”.

També ha explicat que “avançar contra la violència masclista ens implica a tots i totes, a nivell personal, però també a nivell professional, doncs no hem de permetre cap comportament, estructura o vestigi en el nostre camp d’influència que alimenti la desigualtat dels homes i les dones”.

L’ICD ha activat el Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista, que posa a disposició de les dones, filles i fills i d’altres familiars assistència psicològica immediata i especialitzada. Aquest suport té l’objectiu d’alleugerir el dolor i el patiment i facilita un procés de reparació de les conseqüències traumàtiques en els casos més greus de violència masclista. El servei també ofereix intervencions a nivell comunitari.

Les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn poden trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o adreçar-se a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.