ACADÈMIA TASTAVINS DEL PENEDÈS
17-02-2014 Última revisió: 18-02-2014 0:17
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, ha estat investit aquest vespre com a Confrare d’Honor de l’Acadèmia Tastavins del Penedès - Sant Humbert.
En aquest mateix capítol d’investidura, l’Acadèmia ha lliurat també els seus premis anuals a la millor iniciativa vitivinícola (Escola Superior del Cava i el Vi) al celler de l'any (Germans Huguet del celler Can Freixes), al viticultor de l'any (Gabriel Giró) i al mèrit periodístic (Cristina Jolonch).
En el decurs de l’acte, el conseller ha elogiat l’excel·lent tasca que ha realitzat aquesta institució des de la seva creació, ja que “ha contribuït a la consolidació del prestigi del vi del Penedès arreu del món”.
Pelegrí ha afegit que “per a mi és un gran orgull ser distingit per una de les institucions més reconegudes del nostre país, perquè com a conseller d’Agricultura estic fermament compromès en la defensa d’un producte tan nostre i tan preuat per tots com és el vi d’aquesta comarca”.
Pelegrí també ha assenyalat, entre altres coses, que els eixos de futur del sector vitivinícola català, el tercer més important de la indústria agroalimentària catalana, passen per la qualitat, la professionalització i la promoció, lligada aquesta última estretament a la internacionalització, és a dir, a l’augment de les exportacions.
En aquest sentit, el conseller ha explicat que les exportacions de vi i cava s’han triplicat des de l’any 2009 al 2012, arribant als 9,7M€. El conseller també ha recordat que s’ha presentat el nou programa de suport al sector vitivinícola que, de nou, incorpora la promoció a tercers països i que enguany incorpora una nova línia d’inversions per a pimes. Entre l’any 2008 i el 2013 s’han destinat 26,60M€ a aquest programa.
Pelegrí també ha dit que el sector vitivinícola català realitza un producte de gran qualitat i amb molt valor afegit, i això és un element imprescindible per poder vendre i, per tant, prosperar.
De fet, les Denominacions d’Origen (DO) vitivinícoles catalanes han augmentat la seva quota de mercat, tant en el mercat espanyol com en el català. Així, en el mercat espanyol, el conjunt de les 11 DO han augmentat la seva participació del 0,3% de l’any 2012 al 2013 i assoleixen el cinquè lloc del rànquing del mercat espanyol. En el cas del mercat català, s’ha incrementat la quota un 0,7%, han assolit una participació del 29,6% i ocupen el segon lloc del rànquing.
PUBLICITAT
PUBLICITAT